Kemijärven Matkailuinfo/Palvelukeskus Sortteeri

Yhteystiedot
Vapaudenkatu 8 1 krs.
98100 Kemijärvi
Puhelin
( )
GSM
Kotisivut www.visitkemijarvi.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Asukasluku: 8 277
Pinta-ala: 3 931 km²
Perustamisvuosi: 1957

Kemijärvi on noin 8300 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Lapin läänin itäosassa, pääosin Napapiirin pohjoispuolella. Kemijärvi on Suomen pohjoisin kaupunki. Kaupunkikeskustaa ympäröivät Kemijärvi, Pöyliöjärvi, ja Suomen suurin joki Kemijoki sekä kymmenet vaaranselät, jotka tuovat kaupungin kuvaan suurta avaruutta.

Kaupunki on monipuolinen palvelujen ja kulttuurin keskus. Siellä on kylpylä - uimahalli, kulttuurikeskus ja musiikkiopisto. Kaupungista lötyy myös 200 km moottorikelkkareittejä, 80 km merkittyä vesireitistöä sekä viisi lähellä olevaa tunturikeskusta (Pyhä, Luosto, Suomu, Salla ja Ruka). Kunnasta saa karttoja keskustan kävelyreiteistä sekä pyöräilyreiteistä (Kemijärvi - Luusuan kylämatkailualue, Kemijärvi - Suomutunturi, Kemijärvi - Pelkosenniemi - Pyhätunturi).

Kaupunki tunnetaan myös monista tapahtumista, joiden rakentamiseen osallistuvat monet yritykset, yhteisöt ja suuri joukko aktiivisia vapaaehtoisia.

Kemijärven elinkeinorakenne on monipuolinen. Kemijärvi on teollisuuskaupunki, jossa on myös laaja maa- ja metsätalouden toimiala.

Tutustu myös kotisivuihimme www.visitkemijarvi.fi ja www.kemijarvi.fi
Ilmoita muuttuneista tiedoista