Äänekosken Kaupunki

Yhteystiedot
Hallintokatu 4
44101 Äänekoski
Puhelin
Fax
Kotisivut www.aanekoski.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 20 265
Pinta-ala: 1139 km²
Perustamisvuosi: 2007

Äänekoskelta löytyy monipuolista tekemistä kaikenikäisille ja eri vuodenajat tarjoavat jokaiselle jotakin.

Uimahallit porealtaineen ja höyrysaunoineen löytyvät sekä keskustaajamasta että Suolahdesta. Talvella voi mennä laskettelemaan Äänemäkeen. Valaistut hiihtoladut löytyvät kaikista taajamista. Suolahden jäähallissa pelataan kakkosdivisioonan jääkiekkoa.

Kesällä voi nauttia upeista järvimaisemista metsineen ja rantoineen ja samalla mennä puhtaaseen järveen uimaan sekä lähteä vaikka veneilemään ja kaloja narraamaan. Keitelejärvi ja Keiteleen kanava ovat matkaveneilijän suosikkikohteita. Paikkakunnalta löytyy myös erilaiset luontopolut retkeilijän tai vaeltajan kohteiksi, joista voit ihailla kaunista Keski-Suomen luontoa.

Kulttuurin ystäviäkään ei ole unohdettu. Suolahtisalissa voit nauttia huippukonserteista. Elokuvan ystäviä palvelee elokuvateatteri KinoMikko. Taidemuseon ja Hoikkassalin vaihtuvat näyttelyt tarjoavat elämyksiä kuvataiteen ystäville. Kesän kohokohtia ovat Keitelejazz, Sumiaisten Rautalankafestivaali, Suolahden höyrytapahtumat sekä Konginkankaan kyläpäivät.

KIINNOSTAVAA

•Kaupunginmuseo
•Valtakunnalliset rakennetun ympäristön suojelukohteet Keski-Suomen Opisto ja Wanhan Aseman rautatie- ja satama-alue Suolahdessa sekä Markkamäen puutaloalue keskustaajamassa ja Sumiaisten kyläraitti.

•Hirvaskankaan kauppakeskusalue 4-tien varressa
Ilmoita muuttuneista tiedoista