Tornion kaupunki

Yhteystiedot
Suensaarenkatu 4
95400 Tornio
Puhelin
Fax
Kotisivut www.tornio.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 22 557
Pinta-ala: 1 348,55 km²
Perustamisvuosi: 1621

Tornio on ollut Pohjoiskalotin keskeinen kauppa- ja kohtaamispaikka jo 1600-luvulta lähtien. Kaupunkioikeudet se sai vuonna 1621. Haaparannan kauppala perustettiin 200 vuotta myöhemmin ja kaupunkioikeudet sille annettiin vuonna 1842. Pitkä yhteiselo naapureina on synnyttänyt seudulle omaleimaisen ja elävän kulttuurin.

Jo alueen värikäs historia kertoo, että ihmisillä on aina ollut voimakas tahto uuden luomiseen vahvassa yhteistyön hengessä. Yhdessä suunnitellaan myös alueen tulevaisuutta. Nyt kaupungit jo rakentavat rajalle yhteistä kaupunkikeskustaa. Torniossa asukkaita oli vuonna 2003 22 198 ja Haaparannalla 10 346.

Torniossa ja Haaparannalla on monella tapaa aitiopaikalla. Rajakaupungit sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien varrella, Tornionjoen ja Perämeren yhtymäkohdassa. Alue on kansainvälinen kohtaamispaikka, josta avautuvat portit myös Lappiin ja Kalotille.

Rajaseudun elämässä luonto ja sen suomat mahdollisuudet näkyvät selkeästi niin ihmisten vapaa-ajan vietossa kuin myös matkailijan viihtymisessä. Kaupankänti rajan molemmin puolin on vilkasta ja vahva eri alojen teollisuus antaa valmiutta vastata tulevaisuuden haasteisiin.

KIINNOSTAVAA

• Tornion kirkko
• Kukkolankoski
• Perämeren kansallispuisto
• Unescon maailmanperintö Struven ketju
• Aineen taidemuseo
• Tornionlaakson Maakuntamuseo
• VictoriantoriTietoa aktiviteeteista ja nähtävyksistä löydät
TornioHaparanda matkailuinfon sivuilta http://www.haparandatornio.com/nae-koe/


Majoitus ja ruokailu
Lisätietoa TornioHaparanda matkailuinfon sivuilta http://www.haparandatornio.com/


Ilmoita muuttuneista tiedoista