Imatran kaupunki

Yhteystiedot
Virastokatu 2
55100 Imatra
Puhelin
Fax
Kotisivut www.imatra.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 28 447
Pinta-ala: 191 km²
Perustamisvuosi: 1948

Imatran kauppala perustettiin 1948 kolmen teollisuustaajaman ympärille. Viidenkymmenen vuoden aikana on eri taajamien muodostamasta paikkakunnasta kasvanut viihtyisä ja moderni puutarhakaupunki jota hallitsevat Saimaa, Vuoksi ja Venäjän raja.

Imatrankoski on Suomen ensimmäinen matkailukohde joka toi paikkakunnalla matkailijoita jo yli 300 vuotta sitten. Kosken partalla sijaitseva satulinna – Imatran Valtionhotelli – on sekin ihastuttanut olemassaolollaan yli sadan vuoden ajan.

Kaupungin halki virtaava Vuoksi-joki tarjoaa ympäri vuoden erinomaiset olosuhteet kalastukselle koska se ei jäädy kokonaan talvellakaan. Vuoksea kiertävät Suomen kauneimmat lenkkipolut ja pyöräilytiet ja sen rannoilla voi bongata kymmeniä eri lintulajeja. Uiminenkin on mahdollista !

Imatralla on myös Etelä-Karjalan suurin viihde- ja vapaa-aikakeskus, Imatran Kylpylä. Se on Saimaan rannalla sijaitseva koko perheen suosittu lomakohde jossa on monipuoliset majoitusvaihtoehdot, kylpylähoidot ja mukaansatempaavaa ohjelmaa läpi vuoden. Ja jännittävä kylpylä Taikametsä on suorastaan pakko kokea!

Matkailuneuvonta
Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy
Matkailupalvelut
Lappeentie 12, 55100 Imatra
puh. (05) 235 2330
imatra@gosaimaa.fi
www.gosaimaa.fi

KIINNOSTAVAA

• Imatrankoski ja Kruununpuisto
• Imatran Valtionhotelli
• Etelä-Karjalan automuseo
Ilmoita muuttuneista tiedoista