Juvan kunta

Yhteystiedot
Juvantie 13 (PL 28)
51901 Juva
Puhelin
Fax
Kotisivut www.juva.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Juvan matkailuneuvonta Juvan ABC, Tulostie 1.
Esitemateriaalia, avoinnna 24 h.
Kesällä 2011 matkailuneuvoja paikalla 10.6.-10.8. (poislukien juhannusaaton & juhannuspäivän ma-pe 10-18 & la 11-16.

Juvan matkailuneuvonta 0400 761 944
Mikkelin Seudun matkailupalvelu ry 044 794 5669
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Asukasluku: 6 911
Pinta-ala: 1346 km²
Perustamisvuosi: 1868

Juvan seudulla on ollut asutusta jo yli 5000 vuotta. Juva on myös yksi maamme vanhimmista hallintopitäjistä, sillä piispa Maunu II Tavast vahvisti Juvan perustamiskirjan vuonna 1442. Silloin pitäjän rajat ulottuivat laajalle alueelle, Pielaveden Säkiänniemestä aina Puumalan salmeen asti. Nykyisinkin kunta on yksi Savon suurimmista. Juvalle vie neljä valtatietä: Savonlinnasta, Varkaudesta, Pieksämäeltä sekä Mikkelistä. Hyvien liikenneyhteyksien vuoksi monet Juvalla asuvat käyvätkin töissä lähikaupungeissa.

Juva on aina ollut maatalouspitäjä. Teollistuminen alkoi 1970-luvun puolivälissä, mutta maaseudun elinkeinoilla on edelleen vankka rooli kunnan hyvinvoinnin luomisessa. Tänään Juva on vahvasti elävä, perinteitään kunnioittava maalaispitäjä. Yrittäminen ja uudet elinkeinot tuovat kuntaan uutta vauhtia ja uusia mahdollisuuksia. Menestyksestä huolimatta elämisen tahti Juvalla on pysynyt miellyttävänä ja leppoisana.

Juvan komea luonto houkuttelee haltioitumaan ihmeistään: vehmaat rannat ja kirkkaat vedet, aidot maalaismaisemat lehmineen ja perinteikkäine kylineen, talven kirkkaat hanget ja pilkkijäät. Juvan tienoot kutsuvat nauttimaan ja liikkumaan hiihtäen, lasketellen, meloen tai vaikka verkkaan kulttuuripolkuja kävellen, nähtävyyksiin tutustuen ja historian kaikuja kuunnellen.

KIINNOSTAVAA

• Rapion mylly
• Gottlundin tupa
• Pattoin perintötalo
• Partalan Kuninkaankartano
• Butiken på Landet
• Oravareitti (Juva-Sulkava melontareitti)
• TeaHouse of Wehmais
Ilmoita muuttuneista tiedoista