Luumäen kunta

Yhteystiedot
Linnalantie 33
54500 Taavetti
Kotisivut www.luumaki.fi
Sähköposti
Aukioloajat Kunnantalo avoinna arkisin 9 - 15
Yleiskuvaus
Luumäen kunta sijaitsee keskellä etelä-karjalaista iloisuutta - loistavien liikenneyhteyksien päässä melkein mistä vain. Pääkaupunkiseudullekin on vain noin kahden tunnin ajomatka.

Junarata halkaisee kunnan Salpausselän vieritse itä-länsisuunnassa korostaen seudun monimuotoista kahtiajakoisuutta. Viljava ja rehevä eteläinen kulttuurimaisema vastapainonaan karun jylhä pohjoinen järvi- ja erämaaseutu.

Väliväylän suosi- tulla melontareitillä voi nauttia idyllisistä maise- mista, levähtää taukopaikoilla ja tutustua Kannuskosken elävään kylä- yhteisöön. Rentouttavaa lepolomaa kaipaava voi puolestaan hyödyntää maatilamatkailuyritysten palveluja.

Valtatiet risteävät Taavetissa, Luumäen kunta- ja hallintokeskuksessa, runsaiden palvelujen taajamassa.

Paikkakunnan rentoon tunnelmaan pääsee mukaan lukuisissa tapahtumissa ja kesätorilla. Kylätapahtumat, talviset jazzkonsertit, lauluillat taidenäyttelytiloissa ja kesäinen Luumäkiviikko ovat osa tarjonnasta, johon pääsee kätevimmin tutustumaan kotisivujen tapahtumakalenteria katsomalla.

Luumäellä riittää nähtävää etenkin sotahistoriasta kiinnostuneille.

Taavetin linnoitus on eittämättä kunnan eräs merkittävimmistä nähtävyyksistä. Linnoituksessa ja linnoitus- ja kotiseutumuseossa voi tarkastella linnoituksen vaiheita ja 1700-luvun lopun ihmisten elämää. Presidentti Svinhufvudin koti, Kotkaniemi kertoo oman tarinansa presidentin elämästä. Myös Salpalinja on kokemisen arvoinen nähtävyys: vasta maastossa saa käsityksen puolustuslinjan mahtavuudesta

Tervetuloa!
Ilmoita muuttuneista tiedoista