Sallan kunta

Yhteystiedot
Postipolku 3
98900 Salla
Fax
GSM
Kotisivut www.salla.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Asukasluku: 3890 (31.12.2013)
Pinta-ala: 5872 km²
Perustamisvuosi: 1857 (nimi Kuolajärvi vuoteen 1936 asti)

Salla on turvallinen lintukoto erämaan syleilyssä, missä on sekä hyvä asua ja elää että vierailla. Kuvankauniit tunturi- ja erämaamaisemat tarjoavat vapaa-aikaan rauhaa ja hiljaisuutta sekä mahdollisuuden monille aktiviteeteille, kuten patikoinnille, pyöräilylle, kalastamiselle, hiihtämiselle ja melomiselle.. Jo 50 vuoden ikään ehtinyt Sallan matkailukeskus tarjoaa erinomaiset palvelut Sallassa vieraileville matkailijoille aina majoituksesta ja ravintolapalveluista erilaisiin ohjelma- ja rinnepalveluihin. Majoitu hotelliin, tunnelmallisiin mökkeihin tai huoneistoihin, Sallan luonto on lähellä, valitset miten vain. Voit rentoutua aktiviteettien lomassa ja nukkua tyynenä erämaan hiljaisuudessa. Luonnon omista raaka-aineista valmistetut Lapin herkut tarjoillaan alueen ravintoloissa.

Ainutlaatuinen Lapin erämaa-alue ja sen monipuolinen luonto tarjoavat Sallassa vieraileville puitteet kokea mieleenpainuvia elämyksiä - kokea erämaa juuri sellaisena kuin he ovat sen aina unelmoineet. Sallasta omin silmin nähtävissä olevan Venäjän läheisyys luo alueelle oman mystisen eksotiikkansa. Historian havinan voi tuntea kun vierailee Sallan alueen lukuisilla toisen maailmansodan ankarilla taistelukentillä. Sotanäyttämö jätti luontoon arpia; sotatarvikkeita, juoksuhautoja, korsuja ja muistomerkkejä.

Villin ja valjastamattoman erämaan luonnon voi kokea Sallassa turvallisesti nauttien.
Luontoa voit lähestyä mieleiselläsi tavalla, joko ohjatusti tai omatoimisesti – vaihtoehtoja on lukuisia. Ammattitaitoiset oppaat vievät sinut retkille ja safareille jännittävän erämaan syleilyyn. Aktiviteetteja on rajattomasti, tervetuloa aitojen elämysten Sallaan.

Sallan luonnossa huolet haihtuvat, täällä voi todella kuulla erämaan hiljaisuuden...

Salla – in the middle of nowhere

Sallan Matkailuinfo / Tourist info
Postipolku 3
98900 Salla
puh. 0400 269 838
email: tourist.info@salla.fi


KIINNOSTAVAA

• Karhunkierroksen luontokeskus
• Sallan Sota- ja jälleenrakennusajan museo
• Sallan kyläreitti
• Sallatunturi
Ilmoita muuttuneista tiedoista