Hangon kaupunki

Yhteystiedot
Bulevardi 6
10900 Hanko
Puhelin
Fax
Kotisivut www.hanko.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 9 404
Pinta-ala: 800 km²
Perustamisvuosi: 1874

Unelmoitko pitkistä, hienohiekkaisista rannoista ja turkoosinsinisestä merestä? Viekö vesiurheilu sinut mukanaan vai kiinnostutko ehkä enemmän tenniksestä, vihreistä golfkentistä tai retkeilystä luonnon helmassa? Kaipaatko kulttuurielämyksiä, värikkäitä tapahtumia ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä? Tule Hankoon!

Hangossa viihtyy niin herkuttelija, harrastaja, lekottelija kuin perheen pienin leikkijäkin. Voit lähteä lokkien kirkunan säestämänä kalastusaluksen kyydissä mukavalle saaristoretkelle pohjoismaiden korkeimmalle majakalle Bengtskäriin. Vieraile vesibussilla ”Saariston vieraskirjan” Hauensuolen kaiverruksilla, joista vanhimmat ovat 1500-luvulta. Linnoitusmuseossa Itäsataman tuntumassa voit ympäri vuoden tutustua vaihtuviin mielenkiintoisiin näyttelyihin. Lappohjassa sodanaikaisella rintamalohkolla sijaitseva Rintamamuseo esittelee Suomen historiaa ja sotiin liittyviä aiheita.

Tutustumisen arvoisia ovat myös kaupunkimme taidegalleriat erilaisine näyttelyineen, vesitorni mahtavine näköaloineen ja kävelykatu pienine putiikkeineen kuten myös Hangon luterilainen kirkko sekä ortodoksinen kirkko. Nauti Kylpyläpuiston romanttisesta ilmapiiristä vuosisadan vaihteen pitsihuviloineen, kauniine puutarhoineen ja puistolammikkoineen ja tunne tuulahdus tsaarinajan kylpyläkaupungin tunnelmasta. Täytä eväskori ja tutustu ainutlaatuiseen luontoomme patikoiden, pyöräillen tai vaikkapa kajakilla. Kulje pitkin kauniita hiekkarantojamme ja anna katseen levätä sinisessä taivaanrannassa aavaa merta ihaillen.

Kesäterassilla istuskellen voit mainiosti seurata Itäsataman elämänmenoa tyylikkäiden huvipursien keinuessa satamassa, iltatorin hälinän hiljentyessä ja auringon laskiessa. Hemmottele itseäsi maukkaalla illallisella kynttilänvalossa makasiinikorttelin ravintoloissa.

Ethän myöskään unohda, että Hangossa on lämmintä pitkälle syksyyn! Koe myöhäiskesän samettiset yöt, syksyiset muuttolintujen parvet Hankoniemen yllä tai ensimmäiset korvia huumaavat syysmyrskyt tummien tyrskyjen iskeytyessä rantakallioihin. Kaupungin merellinen sijainti tarjoaa talvellakin henkeäsalpaavan kauniita näkymiä! Lyhyen talven jälkeen myös kevään tulon aistii Hangossa väkevästi. Jäästä vapaa meri ja varhaiset muuttolinnut enteilevät tulevan kesän kiihkeyttä, kun muun Suomen luonto vielä nukkuu raskainta talviuntaan.

KIINNOSTAVAA

• Bengtskär-majakka
• Hauensuoli - kallio kaiverrukset
Ilmoita muuttuneista tiedoista