Loviisan kaupunki

Yhteystiedot
Mannerheiminkatu 4
07900 Loviisa
Puhelin
Fax
Kotisivut www.loviisa.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 15 556
Pinta-ala: 1751 km²
Perustamisvuosi: 1745 (2010)

Tule kylään kuningattaren kaupunkiin!

Loviisa tunnetaan vanhoista taloistaan, 1700-luvun linnoituksistaan ja merikaupunki-idyllistään. Ihania tapahtumia, pikkukaupunkitunnelmaa ja merihenkistä saaristolaiselämää on tarjolla vain tunnin matkan päässä pääkaupungista.

Loviisa sai nimensä Ruotsin kuningas Adolf Fredrikiltä, joka mieltyi vierailullaan vuonna 1752 kaupunkiin niin, että nimesi sen puolisonsa kuningatar Lovisa Ulrikan mukaan.

Laivasillan vierasvenesatama on turistien ja paikallistenkin rakastama kesäkeidas. Laivasillalla voit tankata sekä veneesi että itsesi. Jos kaipaat merimatkalle eikä sinulla ole venettä, lähde vesibussilla katsomaan Svartholman merilinnoitusta. Promenadi historiallisissa puutalokortteleissa tai maalinnoitusten ympäristössä kulkevalla Ehrensvärdinpolulla virkistää ruumista ja mieltä. Poikkea torille, jossa voit ostosten lomassa ihailla uljasta 1800-luvun torimiljöötä kivitaloineen. Ympärillä lähiruokaa tuottava maaseutu, kartanot ja Strömforsin ruukki houkuttelevat tutustumaan. Monipuolinen luonto tarjoaa mahdollisuuden uimiseen, retkeilyyn, patikointiin, kalastukseen tai golfaamiseen. Yösijan löydät hotellista tai viihtyisästä villasta.

Talvinen Loviisa tarjoaa elämyksiä niin sisä- kuin ulkoilmaihmisillekin. Kulttuurinnälkäisille on tarjolla näyttelyitä, konsertteja ja elokuvia. Pakkaspäivästä voi nauttia pilkkimällä, hiihtämällä tai pulahtamalla avantoon. Penkkiurheilijoille on salibandyä ja jääkiekkoa. Joulu-Loviisa tarjoaa Wanhan Ajan Joulukoteja, joulumarkkinoita, Lucia-juhlan ja aitoa Joulumieltä ja Joulurauhaa!


KIINNOSTAVAA

• Loviisan keskusta, vanha kaupunki ja historiallinen alakaupunki : vaikuttava torimiljöö, viehättäviä puutalokortteleita ja pikkukaupunkitunnelmaa
• Loviisan Laivasilta : vierasvenesatama, kesäravintoloita, gallerioita ja Merenkulkumuseo
• Svartholman merilinnoitus : kesällä kävelykierroksia, lastenseikkailuja ja näyttely, ilmaiset vierasvenepaika
• Strömforsin ruukki : käsityöläispuoteja vanhassa rautaruukkimiljöössä, kesällä pajamuseo ja tiekirkko
• Loviisan maalinnoitukset ja Ehrensvärdinpolku : Ehrensvärdin suunnittelemat 1700-luvun linnakkeet ja luonto- ja kulttuuripolku


Yhteystiedot:
Loviisan matkailutoimisto
Karlskronabulevardi 8, 07900 Loviisa
puh. 019 555 234
info@loviisa.fi
http://www.visitloviisa.fi
Ilmoita muuttuneista tiedoista