Naantalin kaupunki

Yhteystiedot
Käsityöläiskatu 2
21100 Naantali
Puhelin
Fax
Kotisivut www.naantali.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Asukasluku: 18 854
Pinta-ala: 683 km²
Perustamisvuosi: 1443

Naantali on yksi Suomen vanhimmista kaupungeista. Se perustettiin keskiajalla birgittalaisluostarin ja sen kaupunkia edelleen hallitsevan kirkon ympärille. Kaupungin perusti kuningas Kristoffer vuonna 1443.

Aurinkoinen Naantali on tutkimusten mukaan Suomen paras matkailukaupunki. Eikä ihme, sillä kauniista merenrantakaupungista löytyy nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille.

Kun suunnittelet matkaa Naantaliin, voit aloittaa tunnelmaan virittäytymisen perehtymällä ensin kaupungin vaiheikkaaseen historiaan. Turun seudun opaskartasta voit tarkistaa mikä on suorin reitti perille, ja sitten vain tutustumaan nähtävyyksiin ja tapahtumatarjontaan.

Musiikin ystävä ajoittaa matkansa tietysti Naantalin musiikkijuhlien aikaan, ja Muumimaailma on lapsiperheiden ehdoton ykkönen.

Vuoden 2009 alussa Merimasku, Rymättylä ja Velkua yhdistyivät kuntaliitosten myötä Naantalin kaupunkiin.

Kuntaliitoksen myötä Naantalissa yhdistyy vanha perinteikäs kaupunki ja luonnonarvoiltaan ainutlaatuinen saaristo. Naantalia voidaan nyt kutsua tuhannen saaren kaupungiksi. Tämä luo kiehtovia mielikuvia ja myös todellisia mahdollisuuksia.

KIINNOSTAVAA

• Kultaranta
• Muumimaailma
• Vanhakaupunki
Ilmoita muuttuneista tiedoista