Järvenpään kaupunki

Yhteystiedot
Hallintokatu 2
04401 Järvenpää
Puhelin
Fax
Kotisivut www.jarvenpaa.fi
Yleiskuvaus
Järvenpään matkailutoimisto
Hallintokatu 4 PL 41
04401 Järvenpää
040 315 2718
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Asukasluku: 38 993
Pinta-ala: 40 km²
Perustamisvuosi: 1951

Puolen tunnin matkan päässä Helsingistä pohjoiseen, pääradan varrella sekä kahden moottoritien, Lahdenväylän ja Tuusulanväylän tuntumassa, sijaitsee 38 000 asukkaan Järvenpää.

Järvenpää on monipuolisesti rikas kulttuurikaupunki, jolla on vahvat perinteet. Tuusulanjärven rannoille asettuivat runsaat 100 vuotta sitten Suomen taiteen kultakauden taiteilijat Juhani Aho, Venny Soldan-Brofeldt, Eero Järnefelt ja Jean Sibelius.

Järvenpää tunnetaan myös maamme rajojen ulkopuolella Sibeliuksen Ainolasta, jossa säveltäjämestari asui yli 50 vuotta.

Järvenpään kulttuurin nykypäivään kuuluvat vuosittaiset musiikkitapahtumat, kesäiset Puistoblues, Meidän Festivaali, Jannen Jamit ja Kallio-Kuninkalan Kamarimusiikki sekä syksyllä järjestettävä Järvenpään Sibelius-viikot. Järvenpää-talo tarjoaa kulttuuria, konsertteja, teatteria ja näyttelyitä ympäri vuoden.

Järvenpäässä viihtyy paitsi Tuusulanjärven rantamaisemissa, myös keskustan kävelykadulla Jannella. Järvenpäästä löytyy runsaasti pikkuravintoloita ja kahviloita sekä mielenkiintoisia myymälöitä.

Järvenpään matkailupalveluista on saatavissa tietoa Tuusulanjärven matkailukohteista, tapahtumista, ravitsemis- ja majoituspalveluista sekä kokous- ja juhlatiloista.

KIINNOSTAVAA

• Villa Kokkonen
• Ainola
• Kulttuuripolku

Ilmoita muuttuneista tiedoista