Euran kunta

Yhteystiedot
Sorkkistentie 10
27511 Eura
Puhelin
Fax
Kotisivut www.eura.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 12577
Pinta-ala: 630 km²
Perustamisvuosi: 1866

Eura on noin 12 700 asukkaan kunta Satakunnassa. Sen luonnolle antavat leimansa monet järvet sekä luonnon rehevyys ja vaihtelevuus.

Satakunnan Pyhäjärvi on tunnettu, Lounais.-Suomen suurin järvi, josta huomattava osa sijaitsee Euran alueella. Järvi tunnetaan kalaisuudestaan ja vapaa-ajanvieton kohteena.

Koskeljärvi sijaitsee Euran kunnassa n. 70 km Turusta pohjoiseen. Koskeljärvi on Lounais-Suomen suurin mökitön järvi. Lintuvedeksi se on varsin karu, mutta eteläpää edustaa melko tyypillistä umpeen kasvavaa, rantaluhtien ja ruovikoiden reunustamaa lintujärveä. Järvi on matala ja sen keskisyvyys on vain yksi metri. Järven tilan parantamiseksi sen keskivedenpinnan tasoa nostettiin 30 cm vuonna 1991.

Paitsi lintuvetenä, järvellä on myös tärkeä merkitys virkistyskäytössä. Siellä on perinteisesti kalastettu ja metsästetty runsaasti. Asumattomine ja melko luonnontilaisina säilyneine rantoineen Koskeljärven alue edustaa perinteistä suomalaista järviympäristöä.

Euran Honkilahdella on Suomen tunnetuimpia lintujärviä. Erämaisen järven rannat on pääosin suojeltu. Järvelle on rakennettu lintutorni ja pysähdyspaikkoja luonnossa liikkumista harrastaville.

Tutustumisen arvoisia kohteita Eurassa on toki muitakin. Erityisesti Hinnerjoen, Honkilahden kirkonkylän, Mannilan ja Turajärven kylät ovat persoonallisia ja mielenkiintoisia kohteita. Myös Euran museoihin kannattaa tutustua.

Vuoden 2009 alussa Kiukainen yhdistyi kuntaliitosten myötä Euran kuntaan.

KIINNOSTAVAA

•Naurava lohikäärme - esihistorian opastuskeskus
• Kauttuan Ruukinpuisto
Ilmoita muuttuneista tiedoista