Ikaalisten kaupunki

Yhteystiedot
Valtakatu 5-7
39501 Ikaalinen
Puhelin
Fax
Kotisivut www.ikaalinen.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 7 378
Pinta-ala: 844 km²
Perustamisvuosi: 1858

Ikaalisten entinen kauppala
- Vanhin, pienin, kaunein
Ikaalisten kunta itsenäistyi v. 1641. Suomen vanhin epäitsenäinen kauppala perustettiin 21.4.1858 Suomen suuriruhtinas Aleksanteri II käskystä. Tuolloin asukkaita oli vain 65 henkeä. Maalaiskunta ja epäitsenäinen kauppala yhdistyivät v.1972 ja tuolloin väkiluku oli 785 henkeä. Vuonna 1977 kuntamuoto muuttui kaupungiksi ja nykyinen väkilukukin on jo kasvanut n. 8000 henkeen.

Pieni, suuri matkailukaupunki
Idylliset lehmuskujat ja puistot upeine istutuksineen sekä kuvan kauniit Kyrösjärven järvinäköalat tekevät kaupungista varsin viehättävän. Maisemien lisäksi perinteistä ikaalilaisuutta edustavat matkailu ja musiikki. Matkailun painopisteeksi ja vetovieteriksi kehittyi jo 1800-luvulla kylpyläkulttuuri.

Kyrösjärven laineilla lipuu kesäisin m/s Lempi ja vanhan ajan tunnelmaa voi kokea Höyrylaiva Kiisken kyyditsemänä.

Toimintaa haluaville löytyy erilaisia valmiita elämyspaketteja, joista voi valita muun muassa kylpylässä polskuttelua, melontaretkiä, hevossavottaa, survival-seikkailuja, golfausta ja paljon muuta unohtumatonta koettavaa. Elämyspalveluita tarjoavia yrittäjiä löytyy useampia.

Ikaalisten keskellä on sen sininen sydän, seutukunnan suurin järvi, Kyrösjärvi. Sinisenä helmeilevä Kyrösjärvi kehystää vehreää taajamaa sekä lukuisia kodikkaita maalaiskyliä. Kyrösjärvi tarjoaa myös upeat mahdollisuudet monipuoliseen vapaa-ajankalastukseen ja luonnon rauhasta nauttimiseen.

KIINNOSTAVAA

• Wanha kauppala
• Ti-Ti Nallen Elämystalo
Ilmoita muuttuneista tiedoista