Teuvan kunta

Yhteystiedot
Porvarintie 20 A 4
64700 Teuva
Puhelin
Fax
Kotisivut www.teuva.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Asukasluku: 5 836
Pinta-ala 556 km²
Perustamisvuosi: 1868

Teuva sijaitsee Länsi-Suomen läänissä Etelä-Pohjanmaalla ja on yksi Suupohjan seutukunnan viidestä kunnasta. Teuva on osaksi tasaista lakeutta ja osaksi kankaremaata. Luonnonnähtävyyksistä mainittavin on Parravuori kivipeltoineen.

Teuvalla yrittämisellä on pitkät ja vahvat perinteet. Puu- ja huonekaluteollisuuden rinnalle on noussut merkittäviä metalliteollisuusyrityksiä, uusimpana alana muoviteollisuus. Perinteisen maatalouden ohella harjoitetaan kasvihuoneviljelyä. Teuvalla sijaitsee Pohjoismaiden suurin ja monipuolisin puu- ja huonekalualan koulutuskeskus TEAK Oy, joka on kehittymässä kansainväliseksi teknologiakeskukseksi.

Teuvalaiset ovat pitkäjänteisesti panostaneet kotikuntansa palveluvarustukseen. Hyvinä esimerkkeinä voi mainita vaikkapa Vapaa-ajankeskus Parran laskettelurinteineen ja loma-asuntoalueineen, Kulttuuritalo Orrelan ja tasokkaan uimahallin.

Urheilu on merkinnyt aina teuvalaisille paljon ja Teuvalla on panostettukin voimakkaasti siihen. Maankuulun Teuvan Rivakan riveistä suuren yleisön tietoisuuteen on noussut mm. vuoden 1964 Tokion olympiakisojen kultamitaliheittäjä Pauli Nevala.

KIINNOSTAVAA

• Snowpark Parra
• Pyöräilyn erikoismuseo Pyörätalli
• Luonto - Parra
Ilmoita muuttuneista tiedoista