Asikkalan matkailuneuvonta

Yhteystiedot
Meijeritie 1
17200 Vääksy
Puhelin
Kotisivut www.asikkala.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Asikkala kuuluu Etelä-Suomen lääniin ja Päijät-Hämeen maakuntaan. Asikkalasta on matkaa Lahteen 25 km, Hämeenlinnaan 80 km ja Helsinkiin 130 km.

Asikkalan kuntakeskuksessa, Vääksyssä on monipuolinen palvelu- ja kulttuuritarjonta taidenäyttelyineen ja museoineen. Aurinkovuoren liikuntareitit avaavat upeat näköalat Vesijärvelle ja Päijänteelle. Piipahda Vanhan Vääksyn idyllisissä puodeissa ja nauti tupaleipomon suussa sulavia herkkuja. Vääksyn Myllyn jauhot ja ryynit kainalossa on mukava jatkaa matkaa keskustan ruokakauppoihin ja ravintoloihin. Kanavalahdessa on kaikki palvelut veneilijälle.

Vääksyn kanava
Vesijärven ja Päijänteen välisen vesiliikenteen portti on Vääksyn kanava. Se valmistui vuonna 1871 ja on edelleen Vääksyn suosituin nähtävyys. Vesijärven pinta on kolme metriä korkeampi kuin Päijänteen. Vääksyn viehättävä kanavamiljöö on houkutellut kesävieraita Asikkalaan jo yli sadan vuoden ajan, muun muassa Järnefeltit lähipiireineen viettivät aikaa kesäisessä Asikkalassa. Vesien pirstoma Asikkala on täynnä muitakin houkuttelevia käyntikohteita. Kesäisin Asikkalassa on paljon tapahtumia ja ohjelmaa.

Päijännetalo
Suomen vapaa-ajankalastusmuseo, Päijänteen kansallispuiston opastuspiste ja kunnan matkailuinfo löytyvät vanhan osuusmeijerin tiloista aivan kanavan sydämessä. Näyttelyistä löytyy paljon kalastusvälineistöä ja historiaa, kuten Rapalan nousu vaapunvuolijasta maailmanmaineeseen. Raakavettä pääkaupunkiseudulle toimittava Päijännetunneli on myös esittelyssä. Kesänäyttelyt luonto- ja eläinaiheineen täydentävät tarjontaa. Kysy opastettuja retkiä ja vaelluksia Päijänteen kansallispuistoon!

Pulkkilanharju on kahdeksan kilometriä pitkä luonnonkaunis harju, joka osiltaan kuuluu Päijänteen kansallispuistoon. Jääkauden muovaama harju kertoo ajalta n. 10 000 vuotta sitten. Tämä upea saarijono on linkitetty kolmella erilaisella sillalla; Pulkkilansalmen pengerretty osuus, Karisalmen riippusilta sekä Käk´salmen kaunis kaarisilta. Karisalmi on valtakunnallisesti merkittävä lintujen tarkkailupaikka. Sillan vieressä on parkkialue, kahvio ja luontopolkujen aloitusviitat.

Vanha Vääksy sijaitsee kanavan länsipuolella. Sen idyllin luovat kanavan läheisyys, jokimaisema, myllymuseon vieressä pauhaavan padon kuohut, kauniit satavuotiaat rakennukset ja pienet, ihanat puodit. Vanhaan Vääksyyn kannattaa poiketa ostoksille! Kädentaitoja arvostetaan kanavalla Toivo Kärki-puiston tuntumassa ja Jokirannassa.” Kesä Käsillä” on koko kesän avoinna erilaisine tuotteineen. Keramiikkapaja Koiruuksia, Joken Sirpale ja Lieska Design täydentävät monipuolisen tarjonnan.

Vesimylly - ja sähkölaitosmuseo sijaitsee etelästä pohjoiseenpäin virtaavan Vääksynjoen varrella. Entisaikaan vesivoimalla pyörivät myllynkivet rouhivat jyvistä jauhoa ja piensähkölaitoksen generaattorit tekivät sähköä. Myllymuseo on viehättävä matkailukohde ja kesäisin siellä järjestetään suosittuja lauluiltoja joka viikko.

Danielson-Kalmarin huvila avaa kesäksi ovensa tasokkaalle taiteelle. Taidevintti on tuttu käyntikohde kulttuurinälkäisille.

Urajärven kartanomuseo on aarre Länsi-Asikkalassa. Äskettäin kunnostetun kartanon seinien sisään kätkeytyy Heideman- suvun vaiherikas historia. Kartano puistoineen ja tonttuineen on suositeltava kohde ja se kannattaa nähdä ja kokea.

KIINNOSTAVAA
• Vääksyn kanava
• Vesimylly
• Sähkövoimalaitos
• Pulkkilanharju
• Päijännetalo


Asikkalan matkailuneuvonta, Päijännetalo
Vääksyn kanava, Meijeritie 1, 17200 Vääksy
p. 03-044 778 0701 tai 044 778 0680, matkailuinfo@asikkala.fi
Ilmoita muuttuneista tiedoista