Varkauden kaupunki

Yhteystiedot
Ahlströminkatu 6
78201 Varkaus
Puhelin
(Kaupungin vaihde)
Puhelin
(Matkailuinfo, Scandic Hotel Oscar)
Fax
Kotisivut www.varkaus.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Asukasluku: 22 587
Pinta-ala: 525 km²
Perustamisvuosi: 1929

Varkaus on nykyaikainen kaupunki, jossa voi nauttia kylpylän lämmöstä ja hoidoista, laadukkaista kulttuuri- ja liikuntapalveluista sekä kiinnostavista käyntikohteista. Se sijaitsee Saimaan syväväylän varrella keskellä Järvi-Suomea valtateiden 5 ja 23 risteyksessä.

Laivanrakentajien muistomerkki Huruslahden rannalla on kunnianosoitus varkautelaisille laivanrakentajille, joiden käsistä lähti yli tuhat laivaa runsaan sadan vuoden aikana. Ensimmäiset rakennettiin Pirtinniemellä jo 1853. Laivanrakennuksella on ollut suuri merkitys koko Varkauden kehitykselle ja siksi kaupungin vaakunassakin on ankkuria puristava, jäntevä rakentajan käsi.

Nykyään Varkaus tunnetaan kansainvälisenä teollisuus- ja teknologiakaupunkina, jonka uusinta alaa ovat bioenergia ja litium-akkujen valmistus. Uutta ja erikoista on myös sammen kasvatus ja syksystä 2009 lähtien saadaan jo kaviaariakin omasta kaupungista.

Varkauden seudun ominaispiirteitä ovat upeat vesistöt, kanavat, museot ja käyntikohteet. Ainutlaatuisin niistä on Mekaanisen Musiikin ”Museo”, jossa voi hauskalla kierroksella tehdä matkan nostalgiseen eilispäivään. Taipaleen kanava-alueella voi passailla laivoja ja tutustua kanavarakentamisen historiaan Kanavamuseossa. Suosittu lomakohde on Kylpylähotelli Kuntoranta hyvinvointipalveluineen, siellä ohjelmaa ja tekemistä riittää koko perheelle.

Kulttuurin vahvoja edustajia kaupungissa ovat Varkauden Teatteri, Warkaus-Sali, Varkauden Museot ja Taidekeskus Väinölä. Hyvän annoksen kulttuuria tarjoavat myös erilaiset tapahtumat, joista tunnetuimpia ovat mm.Vekara-Varkaus –lasten kesätapahtuma, Navitas Martaton, Lypsyjakkaran heiton SM-kisat, Maaseutumarkkinat ja Tarinoiden Taulumäki –kaupunkifestari.

Tervetuloa paikan päälle näkemään ja kokemaan Varkaus!

KIINNOSTAVAA

• Taipaleen kanava
• Mekaanisen musiikin museo
Ilmoita muuttuneista tiedoista