Vihdin kunta

Yhteystiedot
Asematie 30
03100 Nummela
Puhelin
Fax
Kotisivut www.vihti.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Sydämellisesti Vihti

Vihtiä ei ole suotta kutsuttu Suomeksi pienoiskoossa. Moni-ilmeisestä luonnostamme löytyvät niin kansallisromanttiset kartanoiden täplittämät kulttuurimaisemat, kumpuileva, viljava maaseutu kuin jylhä, hiljainen erämaaluonto kallioineen, koskineen ja satoine järvineen. Vihdistä on vain 15 minuutin matka Kehä III:lle ja Helsinki-Vantaa lentokentälle on 48 km.


Teatteria, museoita ja käsityöläisiä.

Tule nauttimaan Vihdin monista museoista, taidenäyttelyistä, käsityötaiteesta sekä Vihdin Teatterin ja 40-vuotisjuhlavuottaan viettävän kesäteatterin korkeatasoisesta teatteritarjonnasta. Vihdin kesäteatteri sijaitsee upealla paikalla Kirkkojärven rannalla
kirkonkylässä. Samalla voit tutustua Pyhän Birgitan kirkon raunioihin ja päästä syvälle Vihdin yli 500-vuotisiin juuriin. Vihdin nimikkopäivään – Pertunpäivään – osuvana viikonloppuna koko pitäjä juhlii keskiaikaisissa tunnelmissa Wuosisatamarkkinoiden ja Pertun päivän pitojen merkeissä kirkonkylässä. Tervetuloa mukaan juhliin!

Liikuntaa, harrastuksia ja seikkailuja

Vihdin ulkoilualueet, luontopolut sekä hiihto-, melonta- ja polkupyöräreitit tarjoavat elämyksiä retkeilyn, liikunnan ja seikkailuharrastusten parissa. Tästä syystä myös pääkaupunkiseudulta käydään Vihdissä niin golfaamassa, laskettelemassa, hiihtämässä kuin samoilemassa. Voit harrastaa myös moottorikelkkasafareita tai vaikkapa purjelentoa Nummelassa sijaitsevalla pienkoneiden lentokentällä. Lähes luonnontilainen Nummelanharju tarjoaa lähilenkkipolkuja, frisbeegolfia, hiihtoreittejä ja retkiluistelua palvelujen sydämessä.

Kaunis luonto satoine järvineen

Kokkokalliolla voi käydä ihailemassa Kolin maisemien kaltaista näkymää, Rokokalliolla voit vierailla luolissa ja Konialla tutkimassa jääkauden aikaista hiidenkirnua. Pääkslahden luontopolku kutsuu
koko perheen yhteiselle luontoretkelle ja Vanjärven lintualueella viihtyy vaativakin lintutarkkailija. Lukuisat muutkin kunnan järvet ovat osa luonnonkaunista ja jylhää maisemaa, joista Nuuksion kansallispuisto on merkittävin. Suurin osahan koko Nuuksion hiljaisesta erämaaluonnosta sijaitsee juuri Vihdissä loputtomine harrastusmahdollisuuksineen.
Ilmoita muuttuneista tiedoista