Sastamalan kaupunki

Yhteystiedot
Marttilankatu 10
38201 Sastamala
GSM
Kotisivut www.sastamala.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Asukasluku: 24476
Pinta-ala: 1388 km²
Perustamisvuosi: 2009

Vuoden 2009 alusta Suomen kartalle syntyi kaupunki nimeltä Sastamala. Kaupungin nimenä Sastamala on uusi mutta nimen juuret ulottuvat aina 1200-luvulle, jolloin alue tunnettiin Sastamalan kirkkopitäjänä. Vähitellen suuri kirkkopitäjä kutistui Vammalan kaupungiksi kasvaakseen jälleen Sastamalaksi, kun Vammala, Mouhijärvi ja Äetsä liittyivät yhteen.

Tämän päivän Sastamala on noin 25 000 asukkaan kaupunki, joka tarjoaa matkailijoille monia mielenkiintoisia kohteita. Merkittävät kirjailijat, suomen kielen kehittäjät ja tieteentekijät elävöittävät ja rikastavat Sastamalan monituhatvuotista historiaa. Tästä historiasta kumpuavat sellaiset valtakunnallisesti merkittävät tapahtumat kuten Sastamala Gregoriana ja Vanhan kirjallisuuden päivät. Nykypäivän vahvaa kirjallista imagoa lisäävät entisestään Herra Hakkaraisen talo sekä heinäkuun alussa avattava Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja lasten ja nuorten kirjatapahtuma Kirjaset. Kirjakulttuurin lisäksi Sastamala on tunnettu kirkkojen kaupunkina. Kirkoista tunnetuin, poltettu ja talkootyöllä kunnostettu, Tyrvään Pyhän Olavin kirkko, on saavuttanut suuren suosion matkailijoiden keskuudessa. Syksyn 2009 jälkeen uudelleen avattuun kirkkoon on tutustunut jo yli 100 000 vierasta.

Sastamalassa elää edelleen vahva käsityöläisyyden perinne ja matkailijoille onkin tarjolla monia mielenkiintoisia käyntikohteita ja tehtaanmyymälöitä mm. Eliisa Marjaanan työpajamyymälä sekä Anneli Keinosen ateljeemyymälä. Sastamalan Mouhijärvellä matkailijoita odottavat mm. kuninkaallinen huvila Villa Royal, vanhojen tavaroiden kauppa Sattumankauppa, Siilinrannan Taidekirnu ja Kiviniityn Kotieläinpuisto.

Juureva ja elävä kulttuuri on Sastamalan luovuuden ja innovatiivisuuden kivijalka. Kaupungissa kunnioitetaan perinteitä mutta eletään samalla tämän päivän sykkeessä ja rohkeasti tulevaisuuteen katsoen.

Sastamalan seudun matkailuinfo
Marttilankatu 10
38201 Sastamala

matkailu@sastamala.fi
tel. 0400 229 142

KIINNOSTAVAA

• Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
• Herra Hakkaraisen talo
• Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi
• Villa Royal


Ilmoita muuttuneista tiedoista