Rautalammin kunta

Yhteystiedot
Kuopiontie 11
77700 Rautalampi
Puhelin
Kotisivut www.rautalampi.fi
Sähköposti
Aukioloajat Kunnanvirasto avoinna ma - pe klo 9-15
Yleiskuvaus
Kesäasukkaille ja matkailijoille vanha kulttuuripitäjä tarjoaa runsaasti erilaisia vaihtoehtoja, kuten Kesäasukastapahtuman, Runon ja Laulun Rautalampi –tapahtuman sekä Pestuumarkkinat. Toivottavaa olisi, että yhä useamman ajankäyttö sallisi lomailun ja kesäharrastusten ohessa osallistua kesätapahtumiin ja vaikkapa pelkästään onkimiseen.


Rautalammin vapaa-ajanasumisen ja monien harrastusten kivijalan muodostaa kuntaa ympäröivä yli 700 neliökilometrin suuruinen Kansallisvesi, joka yhdistyy Keiteleen kanavan kautta Päijänteen vesistöön.

Rautalammin reitin vedet ovat puhtaita, kirkkaita ja kalaisia. Kaikkiaan kunnan pinta-alasta vettä on liki kolmannes. Tyypillisimmillään se on erämaajärveä, joka on sekä suojelu- että virkistyskäyttöarvoltaan erityisen merkittävä ja sellaisena korvaamaton. Varsinkin melojille Rautalammin reitti on tuttu retkisatamineen ja levähdyspaikkoineen. Vaativimmille harrastajille, kuten freestylemelojille, Konnekosken kuohut ovat mieleisiä.

Konnekoski, Mehtiönkoski sekä etenkin Nokisenkoski ovat myös kalastajien suosiossa. Istutusten ansiosta varsinkin Nokisenkoskesta nousee taimenta, haukea ja muutakin kalaa. Ei siis ihme, että varsinkin viikonloppuisin Rautalammin koskille saapuu kalastajia jopa jopa Keski-Euroopasta saakka.

Niin matkailijoille kuin myös vapaa-ajan asukkaille Rautalammilla riittää aktiviteetteja jokaiseen makuun. Kalastuksen lisäksi valittavina ovat eräretkeily, metsästys, marjastus, sienestys, safarit ja talvisin hiihto ja laskettelu. Kaikesta tästä enemmän kunnan matkailusivuilla: www.matkailu.rautalampi.fi


Teille, jotka haaveilette maalla asumisesta, tarjoaa Rautalampi vesistöisen, kauniin, puhtaan ja turvallisen asuinympäristön, jossa on valtion yhteispalvelupiste sekä hyvät kunnan tarjoamat perus- ja hyvinvointipalvelut.

Hyvinvointipalvelut:

Kunta on koostaan huolimatta pystynyt järjestämään kuntalaisten peruspalvelut varsin hyvin. Kuntalaisten hyvinvointipalvelut, peruskoulu, lukio, terveyskeskus, vanhustenhuolto ja lasten päivähoito ovat järjestetty yhdessä kunnan ja useiden yksityisten palveluyrittäjien toimesta mallikkaasti.


Etäisyyksiä:

Suonenjoki 18km
Kuopio 70km
Jyväskylä 95km
Helsinki 350km

Lentoasema, Kuopio 85km
Lentoasema, Jyväskylä 85km
Rautatieasema, Suonenjoki18km
Ilmoita muuttuneista tiedoista