Mikkelin kaupunki

Yhteystiedot
Raatihuoneenkatu 8-10
50101 Mikkeli
Puhelin
Fax
Kotisivut www.mikkeli.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Asukasluku: 48948
Kokonaispinta-ala: 2127 km²
Perustettu: 1838

Mikkeli on Etelä-Savon maakuntakeskus ja vuonna 1997 perustetun Itä-Suomen läänin pääkaupunki. Kaupunki on merkittävä hallinnollinen keskus. Kaupungissa ovat mm. Itäisen maanpuolustusalueen esikunta, Itä-Suomen lääninhallitus, Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli sekä valtion aluehallinnon yksiköitä. Maavoimien esikunta aloittaa Mikkelissä vuoden 2008 alussa.

Mikkelin seudulla on ollut asutusta yli 6000 vuotta. Kaupunki on ollut kohtauspaikka niin turkismetsästäjille kuin viikinkien talousvaikutuksille. Vuosisatojen markkinaperinne jatkuu vielä tänäänkin maankuululla torilla. Kaupunki perustettiin vuonna 1838. Kaupunki kehittyi hallinto-, kauppa-, koulu- ja varuskuntakaupunkina. Puolustusvoimien päämaja on ollut Mikkelissä itsenäisyytemme ajan sodissa.

Osaamisen kehittämiseen ja yritystoiminnan edistämiseen tähtäävät mm. Mikkelin yliopistokeskus ja komposiitteihin ja pinnoitteisiin erikoistunut osaamiskeskus. Kaupungin korkeakouluyksiköiden yhteistyö osaamiskeskuksen erikoistumisalueilla toimivien yritysten kanssa lisää alueellisia innovaatioita ja teollisia työpaikkoja. Mikkelistä on viime vuosina kehittynyt maamme johtava digitaalisen arkistoinnin keskus.

KIINNOSTAVAA

• Visulahden Matkailukeskus
• Kenkävero
• Xon-puisto
Ilmoita muuttuneista tiedoista