Lestijärven kunta

Yhteystiedot
Lestintie 39
69440 Lestijärvi
Puhelin
Fax
Kotisivut www.lestijarvi.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Asukasluku: 840
Pinta-ala: 559 km²
Perustamisvuosi: 1868

Lestijärvi on harvaan asuttu kunta Keski-Pohjanmaalla, melkein keskellä Suomea. Kunta on tunnettu runsaista pohjavesivaroista. Pohjavettä johdetaankin vesijohtoa pitkin kunnan rajojen ulkopuolelle. Sitä myös pullotetaan ja myydään sekä Suomessa että ulkomailla.Tärkeä luonnonvara Lestijärvellä on myös puu, jota jalostetaan huonekaluiksi. Puun käsittelyssä otetaan huomioon ympäristönäkökohdat. Jätepuuta hyödynnetään myös paikallisen osuuskunnan omistamassa hakelämpölaitoksessa, joka vuodesta 1994 lähtien on lämmittänyt hakkeella kunnan, seurakunnan ja yksityisten kiinteistöjä.

Lestijärvellä on hyvät tietoliikenneyhteydet. Kunnassa voidaan järjestää videoneuvotteluja ja koulutusta verkon välityksellä. Lestijärvi on yksi Suomen kolmesta kunnasta, jotka ovat mukana maailmanlaajuisessa Tietotekniikan hyvät käytännöt -katsauksessa, joka julkistettiin syyskuussa 2002 Lontoossa.

Lestijärvi on kaunis, rauhallinen kunta, joka tarjoaa hyvät puitteet rauhoittumiseen ja rentoutumiseen sekä erinomaiset mahdollisuudet metsästämiseen, kalastamiseen ja luonnossa liikkumiseen. Lestijärvellä on myytävänä kaavoitettuja omakotitalotontteja, joihin on helposti saatavissa atm-verkkoyhteydet etätyötä varten.

Lestijärvellä asuttiin jo 1500-luvulla. Siitä saakka riistamailla ovat vaeltaneet erä- ja kalamiehet. Nyt ihmiset etsivät "juuriaan" luonnon rauhasta, puhtaudesta ja luonnon antimista. Lestijärven kirkasvetiset järvet ja upeat maisemat tarjoavat yhä samaa rauhaa ja jännitystä. Erämää ja järvet ovat jälleen tärkeitä. Aitoon erätunnelmaan pääsee ohjatuilla luonto- ja eräretkillä. Peuran polun ulkoilureitti on maastoon merkitty patikkapolku Reisjärveltä Lestijärven Metsäpeuranmaan kautta Perhoon. Samoilijan näkökenttään voi osua kotka, pöllö, kalasääksi, luonnonvarainen metsäpeura, ilves, susi, karhu...

KIINNOSTAVAA

• Kotiseutumuseo
• Åken taitelijakoti
• Rajakivi
• Peuranpolku retkeilyreitti
• Valkeisjärven alue
Ilmoita muuttuneista tiedoista