Maarianhaminan kaupunki

Yhteystiedot
PL 5
22101 Maarianhamina
Puhelin
Fax
Kotisivut www.mariehamn.ax
Yleiskuvaus
Asukasluku: 11 286
Pinta-ala: 21 km²
Perustamisvuosi: 1861

Tuhansien lehmusten Maarianhamina on Ahvenanmaan ainoa kaupunki. Maarianhamina sijaitsee kapealla niemellä, jonka kummallakin puolella on satama. Matkaa satamasta toiseen on alle kaksi kilometriä. Palveluelinkeinot ja julkinen sektori työllistävät valtaosan kaupungin asukkaista.

Maarianhamina on eläväinen kesäkaupunki. Siellä on useita hotelleja, ravintoloita ja yökerhoja, kaikki lyhyen matkan päässä toisistaan. Ostosmahdollisuudetkin ovat paremmat kuin Maarianhaminan kokoisella kaupungilla yleensä. Kävelyetäisyydellä keskustasta on myös kolme lapsiystävällistä uimarantaa: Lilla Holmen, Gröna Udden ja Nabben.

Maarianhamina on aina ollut Suomen merkittävimpiä merenkulku- ja laivanvarustamokaupunkeja. Merenkulku on edelleen hyvin tärkeä asia maarianhaminalaisille, ja kaupungissa sijaitseekin useita matkustajalautta- ja rahtiliikenteeseen keskittyviä varustamoja.

Laivanrakennusperinteistä kiinnostuneiden kannattaa käydä Itäsataman merikorttelissa, jossa voi tutustua veneveistämöön sekä vene- ja laivanrakennusmuseoon. Ahvenanmaan merenkulkumuseo sekä Maarianhaminan huomattavimpiin nähtävyyksiin kuuluva yli satavuotias museolaiva Pommern sijaitsevat Länsisatamassa.

Muita suosittuja kohteita Maarianhaminassa ovat Ahvenanmaan museo, uimahalli-kylpylä Mariebad sekä arkkitehti Lars Sonckin suunnittelemat rakennukset. Sonckin käsialaa ovat mm. kirkko, merenkulkuoppilaitos, kaupungintalo ja purjehduspaviljonki.

KIINNOSTAVAA

• Museolaiva Pommern
• Ahvenanmaan merenkulkumuseo
• Merikortteli
Ilmoita muuttuneista tiedoista