Kalajoen kaupunki

Yhteystiedot
Kalajoentie 5
85100 Kalajoki
Puhelin
Fax
Kotisivut www.kalajoki.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 12 613
Pinta-ala: 2 391 km²
Perustamisvuosi: 1865


Kalajoelle avattiin v. 2008 Suomen suurin ja vauhdikkain vesipuisto JukuPark. Alueella on huikeita uusia vesiliukumäkiä, joissa voi laskea renkailla, vauhtimatolla tai perinteisesti. Uudessa vesipuistossa on hurjien liukumäkien lisäksi isot altaat ja viihtyisät auringonottoalueet terasseineen. Jukuparkissa voit viettää vauhdikkaan päivän! Kaikkina vuodenaikoina käytössäsi vesipinta-alaltaan Suomen suurin kylpylä SaniFani.


Nordic Fitness Sports Park Sauvakävelypuisto tarjoaa kaikkiaan 8 vaativuudeltaan erilaista sauvakävelyreitistöä Hiekkasärkillä. Reittiverkoston pituus merellisissä maisemissa on yhteensä jopa 44 km. Eri pituiset reittivaihtoehdot on merkitty selkein opastein ja sauvoja voi lainata alueen yrityksistä.


Kalajoen Meriluontokeskuksessa on mielenkiintoinen näyttely, jonka pääteemoina ovat meri, maankohoaminen ja tietenkin hiekkadyynit. Näyttelyn avulla Perämeren rannikon luonto ja vanha kalastuskulttuuri tulee tutuksi.

Kalajoki ja Hiekkasärkät on monipuolinen merellinen lomakohde, joka kehittyy, kasvaa ja laajenee kovalla vauhdilla. Kalajoen kesä on kiehtova kokonaisuus kaunista rantaa, tapahtumien taikaa, aurinkoa ja monipuolista tekemistä kaiken ikäisille. Voit vaikka nauttia viehättävästä luonnosta veneillen, vesijetillä tai maastopyörällä ajellen sekä erilaisilla safareilla hevosvoimilla tai ilman. Kesäkohteesta on muodostunut ympärivuotinen keskus, jossa on laaja latu-, moottorikelkka ja vaellusreitistö sekä monipuolista majoitusta ja tekemistä.

Kalajoella jokainen löytää oman paratiisinsa. Kesällä ja talvella.


Tervetuloa Suomen pisimmille hiekkarannoille!

KIINNOSTAVAA

• Kalajoen hiekkasärkät
• Kalajoen karit
• Meriluontokeskus
Ilmoita muuttuneista tiedoista