Kuopion kaupunki

Yhteystiedot
Tulliportinkatu 31
70101 Kuopio
Puhelin
Fax
Kotisivut www.kuopio.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 97 552
Pinta-ala: 2 317 km²
Perustamisvuosi: 1775

Vuonna 1775 perustettu Kuopio on Suomen seitsemänneksi suosituin matkailukaupunki, joka tarjoaa vierailijalle sekä vanhaa että uutta. Kuopioon on hyvät ja monipuoliset liikenneyhteydet. Helsingistä Lappiin kulkeva Valtatie 5 on alueen pääkulkuväylä. Helsingistä Kuopioon etäisyyttä kertyy 400 km. Lentomatka pääkaupungista Rissalan lentokentälle Kuopioon kestää vain 45 minuuttia. Rautatieyhteydet ovat hyvät sekä Helsingistä, Tampere-Turku suunnasta kuin myös idästä Joensuusta ja pohjoisesta Oulusta.

Kuopiolla on useita erityistuntomerkkejä, joista se muistetaan niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Legendaarisinta kuopiolaisuutta ovat kalakukot, tori, savon murre ja Puijon torni viheralueineen. Neljä vahvaa vuodenaikaa ja sesonkia ovat täynnä tapahtumia ja tutustumiskohteita. Kuopio tunnetaan monista tapahtumistaan kuten Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalista, Kuopio Wine Festivalista, Finland Ice Marathonista, Puijon mäkihyppykilpailuista ym. vuosittaisista tapahtumista, joista vanhimmilla tapahtumilla on Kuopiossa usean vuosikymmenen perinteet.

Kuopion kulttuuritarjonta on monipuolista ympäri vuoden museoissa, näyttelyissä, taidegallerioissa, teattereissa sekä messu- ja markkinatapahtumissa. Kesällä rentoon savolaiselämään pääsee parhaiten tutuksi Kuopion torilla tai Pikku-Pietarin torikujalla. Tunnetuimpia kuopiolaisia kulttuurinähtävyyksiä ovat Kuopion taidemuseo, Kulttuurihistoriallinen museo, Luonnontieteellinen museo, Suomen ortodoksinen kirkkomuseo, J.V. Snellmanin kotimuseo, VB-valokuvakeskus. Kuopion kaupunginteatterin värikäs ohjelmisto sekä Kuopion musiikkikeskus,

Luonnon läheisyys ja sijainti keskellä Euroopan suurinta järvialuetta luovat upeat puitteet aktiviteeteille läpi vuoden. Kesällä vesille pääsee käyttämällä upeita veneilyreittejä ja Suomen suurinta sisävesilaivastoa. Kalastusretkelle tai vesijettisafarille hyppää mukaan melkein keskustasta. Ratsastus, mönkijät ja erilaiset seikkailut tarjoavat elämyksiä ympäri vuoden. Talvella lumiset maisemat tulevat tutuiksi hyvin hoidettua hiihto-, luistelu- tai moottorikelkkareitistöä pitkin. Lumi ja jää houkuttelevat hiihtämään, laskettelemaan, luistelemaan tai narraamaan kaloja jään alta. Lisäksi kylpylöiden kuplivat poreet eivät koskaan vaimene, vaan takaavat rentouttavan hetken juuri silloin, kun sinä sitä tarvitset.

Uusi, vaikuttava Saaristokatu useine siltoineen toteuttaa suomalaisten asumisunelmaa. Vain muutaman kilometrin päässä Kuopion keskustasta sijaitseva uusin asuntoalue Saaristokaupunki on myös vuoden 2010 Asuntomessujen vaikuttava näyttämö.

Kokeile itse ja jää koukkuun!

KIINNOSTAVAA

• Kauppatori ja kauppahalli
• Puijon torni
• Kuopion museo ja mammutti
Ilmoita muuttuneista tiedoista