Muurameen kunta

Yhteystiedot
Virastotie 8
40951 Muurame
Puhelin
Fax
Kotisivut www.muurame.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Asukasluku: 9451
Pinta-ala: 194 km²
Perustamisvuosi: 1921


Muurame on monien asioiden ja ulottuvuuksien leikkauspiste. Maantieteellisesti sivusuunnassa Muuramea halkovat valtatie ja rautatie etelästä pohjoiseen ja vesistö lännestä itään.

Pystysuunnassa maaston huomattavat paikalliset korkeuserot esimerkiksi Muuramenharjun kohdalla kertovat omaa mielenkiintoista tarinaansa: alimpana on Suomen puhtainta pohjavettä, ylimpänä humisevat puut, jotka saavat kasvaa Suomen parhaalla metsänkasvualueella.

Historiallisesta perspektiivistä katsottuna Muuramessa on myös tapahtunut monia muutoksia kivikaudesta nykypäivään, maatalousvaltaisuudesta huipputeknologiaan. Muuramen asukkaat ovat muuttaneet ympäristöään, mutta myös luonto on muuttanut sitä takaisin: Suomen korkein, nyt 140-vuotias kuusi kasvaa erämaametsässä, joka oli vielä 150 vuotta sitteKuntana Muurame on saanut monia kunniamainintoja. Muurame on valittu kehittäjäkunnaksi, Suomen luovimmaksi kunnaksi sekä Suomen Yrittäjäystävällisemmäksi kunnaksi.n kaskipeltona.

Muuramessa asukkaiden koulutustaso on korkeimpia Suomessa, ja samalla väestö on myös Keski-Suomen runsaslapsisinta. Monien asioiden leikkauspiste Muurame sijaitsee keskellä Keski-Suomea — keskellä Suomea.

Kuntana Muurame on saanut monia kunniamainintoja. Muurame on valittu kehittäjäkunnaksi, Suomen luovimmaksi kunnaksi sekä Suomen Yrittäjäystävällisemmäksi kunnaksi.

KIINNOSTAVAA

• Suomen suurin kuusi
• Käsityöpaja Kivitasku
• Muuramen saunakylä
Ilmoita muuttuneista tiedoista