Siikalatvan kunta

Yhteystiedot
Pulkkilantie 4
92600 Pulkkila
Puhelin
GSM
Kotisivut www.siikalatva.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Siikalatvan vihreä seutukunta Suomen keskipisteessä.

SUOMEN KESKIPISTE
Suomen maantieteellinen keskipiste määriteltiin vuonna 1958 Piippolan kuntaan Pohjois-Pohjanmaalle. Keskipisteen määrittelyperusteen päätti ja määrittelyn suoritti silloinen Maanmittaushallitus Suomen Kuvalehden toimeksiannosta. Määrittelyperusteena oli Suomen maarajojen ja meren rantaviivan mukainen keskipiste (painopiste) siten, että mukaan otettiin myös saaret.

SIIKALATVAN SEUTUKUNTA, Siikalatva ja Pyhäntä
Suomen maantieteellisen keskipisteen ympärille levittäytyvä Siikalatvan seutukunta on yhtä kuin Haapavesi, Kestilä, Piippola, Pulkkila, Pyhäntä ja Rantsila. Kartalla seutukunta on kuin viuhka tai sateenkaari, jossa kaikki värisävyt loistavat: Siikalatvalla tasaiset lakeudet saavat seurakseen humisevat harjut. Seutukunnassa komeat metsät seisovat laajojen soiden vierellä, ja Siikalatvaa ovat myös erämaat ja aarnimetsät siinä missä valtatietkin. Siikalatva on myös jotain sinistä. Se on jokia ja se on järviä ja lampia, jotka milloin kimaltavat peilityyninä ja kirkkaina, milloin lainehtivat tummanpuhuvina vaahtopäinä.

Siikalatva on yritteliäs ja kehittyvä seutukunta. Tuotantorakenne on lähes kaiken kattava, sillä seudulla on yrityksiä joka lähtöön ja edustettuina ovat useat teollisuudenalat.

Jos keskipisteen seutukunnan luonto ja elinkeinot ovat muodoiltaan ihailtavan vaihtelevia, on Siikalatvan kulttuurielämä aitoudessaan yhtä virkistävää. Siikalatvalla soi sopusoinnussa niin kansainvälinen kuin kotimainen musiikkikin festivaaleilla, konserteissa, tanssilavoilla… Kotiseutujuhlat, kesäteatteri, näyttelyt ja kulttuurihenkilöiden vierailut ovat olennainen osa historiallisen seutukunnan kulttuuria samoin kuin muistomerkit, museot ja muut nähtävyydetkin.


NÄHTÄVYYKSIÄ SIIKALATVASSA

Maalaiskartano Pihkala
http://www.maalaiskartanopihkala.fi

Maalaiskartano Pihkala sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla, Kestilässä Siikajoen rannalla. Pihkala tarjoaa maatilamatkailun lisäksi upeat puitteet erilaisille kokouksille ja juhlille.

¤Kokouspalvelut
¤Juhlapalvelut
¤Ateriapalvelut
¤Majoituspalvelut
¤Ohjelmapalvelut
¤Lasten ja nuorten leirit

Pihkalan maatila on Maalaiskartano Pihkalan pihapiirissä toimiva maatila jonka päätuotantosuuntana on hevostalous sekä kauran ja nurmen viljely.
Tallissamme asustelee noin 18 ratsuhevosta, joista suurin osa on tuntihevosia. Tallimme on SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu.

Maalaiskartano Pihkala Oy
Pihkalantie 950
92700 Kestilä

puh. +358 8 8125802


Rosenberg Bed and Breakfast

Rosenberg tarjoaa majoitusta aidossa maalaisympäristössä.
Yöpymiseen, juhliin ja kokouksiin löytyy paljon tilaa ja talon erikoisuuteen kuuluu pitopalvelu asiakkaan toiveiden mukaan.
Majoitustilaa on usealle perheelle ja myös asuntovaunupaikkoja löytyy.

¤Maatilamajoitusta
¤Asuntovaunupaikkoja
¤Tilava luksus sauna
¤Vaellusreitti
¤Kokous- ja juhlatilat
¤Pitopalvelu
¤Viihtyisä ja rauhallinen ympäristö

Sipolantie 25
Sipola
92520

Majoitus:
Puh: (050)3848751
Marika Rosenberg


Piippolan kirkkomuseo

Piippolan kirkon tapuliin rakennettiin kirkkomuseo, johon on koottu vanhat arvoesineet, mm. hevosvetoiset ruumisvaunut, joissa on vapaussoturin väliaikainen arkku. Piippolan käsi- ja taideteollisuusopiston opiskelijat kunnostivat vaunut ja rakensivat pysyvän näyttelyn Museoviraston ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntamuseon ohjeiden mukaisesti.

¤ avoinna kesäaikaan samoin kuin tiekirkko
¤ avoinna talviaikaan sopimuksen mukaan

ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon
0207 109 860

Piippolan kirjastossa
Keskustie 11, Piippola
Puh. 044-5118338

Avoinna:
Ma klo. 13-19
Ti, ke, pe klo. 11-16
To klo. 13-19

Entinen pappila vuodelta 1777. Museo sijaitsee pari kilometriä Piippolan kirkonkylältä. Museossa on erillinen kirjailija Pentti Haanpäästä (1905-1955) kertova osasto. Myös kirkkopihan laidalta löytyy Haanpään muistomerkki.

Aukioloajat
kesä-elo ti-pe12-18
Sijantiosoite: Ouluntie 162, 92620 Piippola

__

Lisätietoa Siikalatvan kunnasta saat sen omilta kotisivuilta.

Tervetuloa Suomen keskipisteeseen Siikalatvaan!
Ilmoita muuttuneista tiedoista