Vaalan kunta

Yhteystiedot
Vaalantie 14
91700 Vaala
Puhelin
Fax
Kotisivut www.vaala.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Vaala kunta sijaitsee Oulun ja Kajaanin puolivälissä Oulujärven rannalla. Vaalan matkailuvaltteina ovat monipuoliset vesistöt, merimäinen Oulujärvi hiekkarantoineen, Oulujoki, Otermanjärvi ja lukuisat kirkkaat suppalammet sekä Manamansalon saaren ja Säräisniemen pitkät hiekkarannat.

Puhdas luonto, hyvät kalavedet ja retkeilymaastot, mielenkiintoiset käyntikohteet sekä matkailuyritysten monipuoliset palvelut antavat hyvät mahdollisuudet lomailuun ja virkistykseen. Melonta on tullut yhä suositummaksi lajiksi Vaalassa sijaitsevan Oulujärven Melontakeskuksen myötä. Retkeilijää viehättävät myös Rokuan kansallispuiston harjuvyöhykkeen jäkäläkankaat sekä Vaalan laajat suoalueet, joista suuri osa kuuluu soidensuojelualueisiin. Vaala on osa Unescon ohjelmaan kuuluvaa Rokua Geoparkia, mikä on geologisesti merkittävien matkailukohteiden maailmanlaajuinen verkosto. Rokua Geoparkin teemana ovat jääkauden jäljet, mitkä ovat yhä havaittavissa hiekkaharjuilla ja kallioperässä.

Vaalan historia ja kulttuuri tulevat tutuksi matkailijalle monipuolisissa tutustumiskohteissa, jotka ovat pääasiassa avoinna kesäaikana. Alueen historiaan voi tutustua Lamminahon talossa ja Säräisniemen kotiseutumuseossa. Kuvataidetta on esillä Kankarin Taidehuvilan sekä Kassu Halonen Taidetalon joka vuosi vaihtuvissa taidenäyttelyissä. Manamansalon Saarikonsertti kokoaa vuosittain tuhansia kevyen musiikin ystäviä kesäiseen konserttiin Oulujärven keskellä olevalle saarelle.

Mukavia matkamuistoja voi hankkia vaalalaisista kaupoista ja vanhan tavaran ystäville Vaalassa on antiikkikirppiksiä, joissa voi tehdä todellisia löytöjä. Vaalassa on lukuisia kesätapahtumia sekä kunnan että alueen yritysten järjestäminä. Lisätietoa Vaalan tapahtumista saat tapahtumakalenterista kunnan ja yritysten kotisivuilta.

Tervetuloa!
Ilmoita muuttuneista tiedoista