Saarijärven kaupunki

Yhteystiedot
Sivulantie 11
43101 Saarijärvi
Puhelin
Fax
Kotisivut www.saarijarvi.fi
Yleiskuvaus
Kuntainfo

Saarijärvi on luonnonkaunis seutukuntakeskus luoteissa Keski-Suomessa. Keskusta on rakentunut kolmen järven Saarijärven, Lumperoisen ja Herajärven väliselle saarekkeelle. Monen perheen unelma asumisesta omakotitalossa järven rannalla, keskellä keskustaa on toteutunut Saarijärvellä. Asumismahdollisuudet ovat monipuoliset.


Luonnonkaunis ja vilkas Saarijärvi

Kaupungin yritysrakenne on monipuolinen. Metalliteollisuus, graafinen teollisuus ja puutoimiala ovat hyvin edustettuina. Bioenergian ja koko luonnonvara-ala ovat vahvuuksia ammattikorkeakoulun luonnonvarainstituutin ja toisen asteen luonnonvara-alan koulutuksen ansiosta. Kaupunki pystyy tarjoamaan yrityksille nopeasti ja edullisesti toimisto-, liike- ja teollisuustiloja.

Saarijärvellä on vilkas kulttuuri-, liikunta- ja matkailutarjonta läpi vuoden. Oman lisänsä antavat vireät kylät, joita on kaikkiaan yli 20. Kaikki tiet vievät Saarijärvellä –sijainti nelostien tuntumassa ja valtatie 13:n kupeessa on keskeinen.

Vaihtelevissa mäki- ja harjumaisemissa hiihdetään talvisin monipuolisella latuverkostolla, kesäisin retkeillään, marjastetaan ja sienestetään. Saarijärvellä on useita luonnonhistoriallisesti kiinnostavia kohteita patikointi- ja latureitteineen.


Kaupungin perustaminen

Saarijärven kunta on perustettu 1866. Kaupunkioikeudet Saarijärvi sai v. 1986. Pylkönmäen kunta liittyi Saarijärven kaupunkiin vuoden 2009 alusta.
Kunnan sijainti ja koko


Alueen tärkeimmät etäisyydet maa­nteitse mitattuna kaupungin pää­keskuk­sesta ovat:

- Helsinki 340 km

- Länsi-Suomen läänin pääkaupunki, Turku 370 km

- Jyväskylä 65 km

- Lähin reittiliiken­teen lentokenttä Jyväskylä 45 km

- Lähin merisatama, Kokkola 178 km

- Lähin rautatieasema, tavaraliikenne, Saarijärvi 1 km

- Lähin valtatie, Vt 13 0 km


Kunnan pinta-ala

- kokonaispinta-ala 1422 km²

- maapinta-ala 1255 km²

- vesipinta-ala 167 km²


Asukasluku 31.12.2015
9 914


Saarijärven kaupunki/Matkailupalvelut:

www.visitsaarijarvi.fi

https://www.facebook.com/visitsaarijarvi/
Ilmoita muuttuneista tiedoista