Sodankylän kunta

Yhteystiedot
Jäämerentie 1
99601 Sodankylä
Fax
GSM
Kotisivut www.sodankyla.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 8816
Pinta-ala: 12 439 km²
Perustamisvuosi: 1893

Sodankylän kunnassa uusi ja vanha kohtaavat ainutlaatuisella tavalla. Muinaisesta saamelaisseudusta on aikojen saatossa kehittynyt matkailuun, luonnonvarojen jalostukseen, avaruusteknologiaan ja muuhun korkeaan teknologiaan, kaivostoimintaan sekä korkeaan ammatilliseen koulutukseen ja kansainväliseen tutkimukseen panostava kunta.

Sodankylä on Keski-Lapin talouden, hallinnon ja liikenteen keskus. Sen kaupunkitason palvelut tyydyttävät sekä alueen väestön että kasvavien matkailijavirtojen kysynnän. Sodankylään tullaan ostoksille, viihtymään ja asioimaan kaukaakin, Murmanskista ja Finnmarkista saakka tai viettämään juhlahetkiä kansainvälisesti tunnetuille, ainutlaatuisille Sodankylän Elokuvajuhlille.

Sodankylä on yliopistopaikkakunta (Oulun yliopiston geofysiikan laitos), kansainvälisesti tunnettu avaruuden ja maaperän tutkimuskeskus (Geofysiikan observatorio, Ilmatieteen laitoksen Sodankylän observatorio, Eiscat), korkean teknologian keskittymä (Astropolis Sodankylä ja Sodankylän Avaruuskylä), kaivospaikkakunta (Pahtavaaran kultakaivos) ja varuskuntapaikkakunta (Jääkäriprikaati).

Sodankylässä ihminen ja luonto kohtaavat. Kunnan pinta-alasta kolmannes eli lähes 4000 km2 on eriasteisia suojelualueita. Urho Kekkosen kansallispuisto, Koitelaiskaira, Pomokaira ja Luosto ovat osa sodankyläläistä, alkuperäistä luontoa. Rakennettua ympäristöä Sodankylässä ovat Lokan ja Porttipahdan tekojärvet. Luoston matkailukeskuksessa ihmisen arkkitehtuuri sopeutuu esimerkinomaisesti luontoon. Juuri siitä syystä ja hyvien palveluiden takia Luostolla viihdytään.

KIINNOSTAVAA

• Luosto matkailukeskus
• Urho Kekkosen kansallispuisto
• Tankavaaran kultamuseo & Golden world
Ilmoita muuttuneista tiedoista