Savitaipaleen kunta

Yhteystiedot
Kirkkotie 6
54800 Savitaipale
Fax
GSM
Kotisivut www.savitaipale.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Asukasluku: 3771
Pinta-ala: 694 km²
Perustamisvuosi: 1639

Savitaipaleen kunta sijaitsee Etelä-Karjalassa liikenteellisesti suotuisassa paikassa. Kirkonkylä on aivan valtatien nro 13 varrella. Välimatkaa Savitaipaleelta on lähimpään kaupunkiin, Lappeenrantaan, jossa on mm. rautatieasema ja lentokenttä, 37 km, Helsinkiin noin 200 km, Kouvolaan noin 80 km, Mikkeliin 70 km ja Viipuriin 90 km.

Savitaipaleen luonnonmaisemaa pidetään yleisesti vaihtelevana ja kauniina. Jyrkät harjut, laveat kankaat, kirkasvetiset järvet, lähdemäiset metsälammet, suot ja kalliot vuorottelevat yllättävässä järjestyksessä. Paikalliset korkeuserotkin ovat eteläsuomalaisen mittapuun mukaan suuret.

Savitaipaleen kirkonkylä sijaitsee kirkasvetisen Kuolimojärven rannalla ja sisemmän Salpausselän päällä. Harjun pohjoisreuna kohoaa paikoitellen jopa 40 metrin korkeuteen ja maisemat ovat ainutlaatuisen vaihtelevia.

Savitaipaleen kunta toivottaa matkailijat tervetulleiksi kirkasvetisen Kuolimon ja Saimaan rannoille. Kunnan historiaa esittelevät kirkonkylässä mm. kotiseutu- ja kirkonrakentajien museot sekä Europaeus-museo. Partakosken linnoitusalue kunnostettuine valleineen, myllyineen ja polkuineen sekä Rahikkalan kylän tuulimylly ovat oivia retkeilykohteita.

Kesällä 2005 valmistunut 19 km pitkä retkeilyreitistö ”Jääkauden jäljet-kivikauden ihminen” ennallistettuine kivikautisine asuinpaikkoineen on mukava reippailukohde koko perheelle.

KIINNOSTAVAA

• Kärnäkosken linnoitusalue
• Europaeus-museo
Ilmoita muuttuneista tiedoista