Polvijärven kunta

Yhteystiedot
Polvijärventie 15
83700 Polvijärvi
Puhelin
Kotisivut www.polvijarvi.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 4828
Pinta-ala: 958 km²
Perustamisvuosi: 1876

Polvijärvi on vireä ja yritteliäs noin 5 300 asukkaan kehittämishenkinen maaseutukunta n. 40 km:n päässä Joensuun kaupungista luoteeseen. Lähin henkilöliikenteen rautatieasema on Joensuussa ja Joensuun lentokentälle on kirkonkylästä matkaa noin 30 km.

Puhtaan luontonsa, kalaisten järviensä, vieraanvaraisten maatilamatkailutilojensa ja Lomakeskus Huhmarin myötä Polvijärven kunta tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet vapaa-ajan viettoon. Kunnan alueen halkaisevat tärkeimmät liikenneväylät ovat Joensuusta Kaavin Maarianvaaraan vievä maantie nro 502 ja Outokummusta Kolille vievä maantie nro 504.

Kunta sijaitsee luonnonkauniin Höytiäisen järven äärellä. Höytiäisen rannalla, noin 16 kilometrin päässä kirkonkylästä toimiva Lomakeskus Huhmari toivottaa loma- ja kokousvieraat tervetulleiksi. Ohjelmaa ja tarjontaa on koko perheelle.

Höytiäisen luontokeskus ja Huhmarisvaaran hulppeissa maisemissa kiertelevä luontopolku sekä vaaran laella sijaitseva rannikkotykki ovat tutustumisen arvoisia kohteita. Vuonna 2001 valmistunut Kallioravintola Louhi sijaitsee jännittävästi kallion uumenissa.

KIINNOSTAVAA

• Polvijärven talomuseo
• Lentokivi
Ilmoita muuttuneista tiedoista