Pihtiputaan kunta

Yhteystiedot
Keskustie 9
44800 Pihtipudas
Puhelin
Fax
Kotisivut www.pihtipudas.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 4 566
Kokonaispinta-ala: 1 248 km²

Pihtipudas on sopiva matkailukohde luonnonystävälle. Täällä voit kokea aidon ja kiireettömän maaseudun ja hengittää puhdasta ilmaa.

Pihtiputaan lukuisat järvet ja joet sopivat vesiharrastuksiin. Täällä kalastajankaan ei tarvitse turvautua kalavalheisiin. Mukava retkeilypaikka on Suurijärven eräkämppä, joka sijaitsee kauniin lammen rannalla vajaan kolmenkymmenen kilometrin päässä kuntakeskuksesta. Keskustan ja kylätaajamien läheisyydessä ovat kuntoreitit, hiihtoladut ja uimarannat.

Maatilamatkailusta on hyvää vauhtia kehittymässä Pihtiputaan uusi matkailuvaltti. Tiloilla voit nauttia maalaiselämästä, tutustua talon tapoihin, kotieläimiin ja lähteä vaikkapa ratsastusretkelle luonnon helmaan. Tarjolla on lisäksi eritasoisia loma-asuntoja sekä hotellimajoitusta.

Ruokailuun on mahdollisuus ravintoloissa, pikaruokapaikoissa ja maatiloilla. Putaanportin alueella nelostien varrella on tehtaanmyymälöissä mm. keramiikkaa, nahkalaukkuja ja makeisia. Mielenkiintoisena palveluna voisi mainita liikkeen, jossa toimii Suomen ainoa kaloihin erikoistunut konservaattori.

KIINNOSTAVAA

• Museoitu Heinäjoen silta ja kotiseutumuseo
• Keihäsmuseo
• Vaellusreitit

Matkailuneuvonta
Kehittämisyhtiö Witas Oy
044-577 6386
www.lomaseutu.fi
Ilmoita muuttuneista tiedoista