Ulvilan kunta

Yhteystiedot
Loukkurantie 1
28401 Ulvila
Puhelin
Fax
Kotisivut www.ulvila.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 13 531
Pinta-ala: 423 km²
Perustamisvuosi: 1365

Ulvilan kaupunki sijaitsee Kokemäenjoen varrella, aivan Porin naapurissa. Ulvila tunnetaan maineikkaasta ja pitkästä historiastaan. Jo keskiajalla Ulvila oli tärkeä hansakauppiaiden kauppapaikka. Ulvilan kaupunkioikeusasiakirja on vuodelta 1365, mutta Ulvila esiintyy asiakirjoissa kaupunkina jo aikaisemmin. Ulvila onkin Turun ja Porvoon ohella maamme vanhimpia kaupunkeja.

Keskiajalta on peräisin Ulvilan arvokkain historiallinen nähtävyys, kivikirkko, joka edelleen on vilkkaan seurakuntaelämän keskus. Liikistön muinaismuistoalueella on nähtävänä vieläkin vanhemman kirkon rauniot.

Ulvilan keskiaikainen kaupunki on sijainnut aivan nykyisen kirkon läheisyydessä. Kokemäenjoen molemmin puolin Ulvilan kaupungin keskustaajaman muodostavat Friitalan ja Vanhankylän kaupunginosat Kokemäenjoen pohjois- ja eteläpuolella. Friitalaan ovat keskittyneet teollisuuden ja kaupan palvelut.

Vuonna 1992 laajennettu Ulvilan kaupungintalo on mielenkiintoinen arkkitehtoninen tutustumiskohde. Viihtyisiä, perinteisiä kyläyhteisöjä upeine kulttuurimaisemineen ovat Kaasmarkun ja Harjunpään kaupunginosat.

KIINNOSTAVAA

• Friitalan nahkamuseo ja nahkamaailma
• Leineperin rautaruukki
Ilmoita muuttuneista tiedoista