Kannonkosken kunta

Yhteystiedot
Järvitie 1
43300 Kannonkoski
Puhelin
Fax
Kotisivut www.kannonkoski.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 1 546
Pinta-ala: 550 km²
Perustamisvuosi: 1934

Kannonkoski sijaitsee Länsi-Suomen läänissä Keski-Suomen maakunnassa. Naapureita ovat Karstulan ja Kivijärven kunnat sekä Saarijärven, Viitasaaren ja Äänekosken kaupungit.

Tunnusomaista Kannonkosken kunnalle on puhdas luonto kauniine järvimaisemineen. Loma-asutus onkin kasvanut merkittävästi ja erityisesti kesäaikana kunnan asukasluku moninkertaistuu kesäasukkaiden saapuessa loma-asunnoilleen.

Kannonkoski sijaitsee Suomenselän kainalossa, Järvi-Suomen ja Pohjanmaan rajoilla. Luonnoltaan kunta kuuluu selkeästi Järvi-Suomeen. Maisemaa hallitsevat vankat metsät ja vesistöt. Kivijärven rannat ovat asettuneet nykysijoilleen pian jääkauden jälkeen yli 10 000 vuotta sitten, ja muut alueen järvet ovat muodostuneet viimeistään noin 6000 vuotta sitten. Kannonkosken kautta kulkee Laukaan-Sumiaisten-Konginkankaan-Kannonkosken harjujakso. Se on syntynyt jääkauden loppuvaiheissa.

Kannonkoskella voi tutustua luontoon. Maurin talousmetsäreitillä kuvataan samalla alueella puun tarina taimesta tukkipuuksi. Metsäreitin varrella on entisajan malliin rakennettu korsteenillinen savupirtti Suvenhetki. Rajalan metsätilalla on harjoituskäyttöön tarkoitettu metsätaitorata.

Sinisen metsän pontikkapolulla Aino Erkkilä (Pertta Pon Tikka) kertoo mielenkiintoisia tarinoita paikallishistoriasta. Lisäksi Aino tekee vieraille kaikenlaisia taikoja lemmenloitsuista parannustaikoihin. Elämyksiltä ei voi pontikkapolulla välttyä! Tarjolla on myös lisää erilaisia ohjelmapalveluja.

KIINNOSTAVAA

• Kivijärvi
• Kannonkosken kirkko
• Kannonkosken luontonähtävyydet
• Piispalan nuorisomatkailukeskus (www.piispala.fi)
Ilmoita muuttuneista tiedoista