Merikarvian kunta

Yhteystiedot
Kauppatie 40
29900 Merikarvia
Puhelin
Fax
Kotisivut www.merikarvia.fi
Sähköposti
Aukioloajat Kunnanvirasto on avoinna ma-pe klo 8.00-15.30
Yleiskuvaus
MERIKARVIALLA ON SATA AURINKOISTA PÄIVÄÄ ENEMMÄN!

Asukasluku: noin 3300
Pinta-ala: 1246 km²
Perustettu: 1639

Ouran saaristoon ulkomeren äärelle pääsee kätevästi tilausvenekuljetuksella Merikarvian Krookan satamasta. Saaristo on karua, mutta lumoavaa merimaisemaa kauneimmillaan.

Mukava tapa viettää aurinkoista kesäpäivää on lähteä merelle ja poiketa esimerkiksi Ouraluodolla, missä voi tilauksesta yöpyä ja saunoa, sillä entistä luotsiasemaa ja ns. ryssänkasarmia vuokrataan majoituskäyttöön. Matkailijoiden vapaassa käytössä saarella on grillitupa. Iso venesuuli sopii retkeilijöiden veloituksettomaan majoitukseen.

Ympärivuotista majoitusta on tarjolla sekä meren että joen rannalla, muun muassa neljän tähden leirintäalue Mericampingillä.

Kesäaikaan Merikarvia on vilkas kauppapaikka, kun tuhannet mökkiläiset ja matkailijat saapuvat. Kirkonkylän sydän silloin on Krookan satama ravintoloineen ja kalasavustamoineen. Siellä voi poiketa myös Galleria Vanhaan Savuun tutustumassa vaihtuviin taidenäyttelyihin, konsertteihin ja muihin tapahtumiin. Talviharrastusmahdollisuuksia lisää Vapaa-aikakeskus Rysä ja vuonna 2013 valmistunut jäähalli Eumer-areena. Rysä on kuin pienoiskylpylä porealtaineen ja kuntosalikin talosta löytyy.

Merta ja jokea kalastukseen ja retkeilyyn Merikarvialla voi kalastaa sekä merellä että joella. Kaikki Suomen jokikutuiset lohikalat lisääntyvät luontaisesti Merikarvianjoessa. Joesta voi narrata lohta, meritaimenta, siikaa ja kirjolohta. Merikarvianjoki lukuisine koskineen tarjoaa haastavia kalavesiä kaikkiaan 24 kilometrin verran. Joen rannalle on valmistunut kymmenkunta taukopaikkaa. Joen yli Piinukoskelle on rakennettu riippusilta.

Etäisyydet Poriin on 53 km, Tampereelle 160 km, Turkuun 200 km ja Helsinkiin 295 km. Merikarvian halki kulkee valtatie 8. Paikkakunnalta on hyvät tieyhteydet myös Kankaanpäähän ja Pohjalahden Rantatien kautta Meri-Poriin sekä Isojoen tien kautta Pohjanmaalle.

KIINNOSTAVAA

• Kalastusmuseo ja pyttymakasiini
• Koivuniemen herra
• Galleria Vanha Savu
• Kalastuskeskus Eumer (Eumer Fishing Center)
Yhteyshenkilöt
Seija Väre
matkailuneuvoja
044 7246 325
kirjaamo@merikarvia.fi
Ilmoita muuttuneista tiedoista