Pyhtään kunta

Yhteystiedot
Siltakyläntie 175
49220 Siltakylä
Puhelin
Fax
Kotisivut www.pyhtaa.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Tulitpa läheltä tai kaukaa, viivyitpä vain hetken tai pysyvästi, toivotamme Sinut tervetulleeksi nauttimaan kanssamme "pienistä iloisista asioista", joista elämä Pyhtäällä koostuu.

Kuntamme kiinnostavimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat Pyhän Henrikin keskiaikainen harmaakivikirkko, merellinen Kaunissaari sekä Stockforsin vanha hiomoalue, monenlaisen kulttuuri- ja yritystoiminnan näyttämö.

Runsaan loma-asutuksen ja vilkkaan 7-tien vuoksi on Pyhtäälle kehittynyt monipuolinen valikoima matkailijoita, retkeilijöitä ja lomanviettäjiä palvelevaa yritystoimintaa.

Pyhtään kunta on puolestaan järjestänyt alueelleen kolme venesatamaa, jotka ovat Siltakylän Lököressä, Kaunissaaressa ja Keihässalmessa. Tilapäistä kiinnittymistä varten ovat laiturit Strukan sululla, kirkonkylässä ja Päkissä ja suojasataman veneilijät löytävät Långön saaresta.

Ympärivuotisten myymälöiden lisäksi Pyhtäältä löytyy kesäisin myös kyläkauppoja- ja puoteja. Suoramyyntinä Pyhtäältä voi hankkia lihajalosteita ja leipätuotteita, kirjolohta sekä monenlaisia vihanneksia ja juureksia.

Pinta-ala 781 km²
Asukasluku: 5360
Ensimmäinen maininta Pyhtäästä: vuodelta 1347
Yhteyshenkilöt
Ilana Rimon
vs. kulttuurisihteeri
0400 587 911
kulttuuri@pyhtaa.fi
Ilmoita muuttuneista tiedoista