Helsingin kaupunki

Yhteystiedot
Pohjoisesplanadi 11-13
00099 Helsingin Kaupunki
Puhelin
Fax
Kotisivut www.hel.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 596 233
Pinta-ala: 716 km²
Perustamisvuosi: 1550

Merellinen Helsinki on 450-vuotisen historiansa ajan keinunut itäisten ja läntisten vaikutusten ristiaallokossa. Värikkään menneisyyden kerrokset ja eri aikakausien vaikutus näkyvät niin arkkitehtuurissa, ruokakulttuurissa kuin tapahtumatarjonnassa. Tänä päivänä Helsinki on nykyaikainen eurooppalainen kulttuurikaupunki, joka tunnetaan muun muassa designista ja huipputeknologiasta - taskukokoinen metropoli, johon on helppo tutustua kävellen.

Pääkaupungin kulttuurielämä on kiistattomasti Suomen vilkkainta. Haluatpa nauttia musiikista, teatterista tai taiteesta – näkemistä ja kokemista riittää viikon jokaiselle päivälle. Kaupungin 80 museosta, kymmenistä taidegallerioista ja useista kulttuuriareenoista löytää vaativinkin asiakas varmasti oman suosikkinsa. Tapahtumakaupunkina Helsinki on kotimaamme mittakaavassa vailla vertaa.

Helsinki on ihanteellinen kaupunki koko perheen lomalle. Monipuolisista perhekohteista löytyy tekemistä monelle päivälle. Aina vauhdikas ja uutuuksia tarjoava Linnanmäen huvipuisto, Sea Life Helsinki, trooppinen eläintalo Tropicario sekä perinteinen Korkeasaaren eläintarha ovat pienten ja isompien pysyviä suosikkikohteita.

Helsingissä on Suomen monipuolisimmat ja parhaat ostosmahdollisuudet. Kansainvälisesti tunnettu suomalainen muotoilu on hyvin esillä Helsingin designliikkeissä ja niiden tuotteet ovatkin yksiä suosituimmista tuliaisista.

KIINNOSTAVAA

• Senaatintori
• Suomenlinna
• Linnanmäen huvipuisto
Ilmoita muuttuneista tiedoista