Enonkosken kunta

Yhteystiedot
Enonkoskentie 3 T
58175 Enonkoski
Puhelin
Fax
Kotisivut www.enonkoski.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 1562
Pinta-ala: 419 km²
Perustamisvuosi: 1882

Enonkoski tarjoaa viihtyisän ympäristön asua, yrittää ja viihtyä. Tämä pieni mutta vireä kunta sijaitsee Järvi-Suomessa Saimaan rannalla, vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä oopperajuhlista tunnetusta Savonlinnan kaupungista, joka tarjoaa laajan kulttuuritarjonnan ohella esimerkiksi opiskelumahdollisuudet aina ammatillisesta koulutuksesta yliopisto-opintoihin. Savonlinnan lentokenttä sijaitsee 19 kilometrin päässä Enonkosken kunnan keskustasta, ja tuo mahdollisuuden piipahtaa vastapainoksi nopeasti ja vaivattomasti vaikkapa pääkaupunkimme vilskeessä – yrityksen asioilla, työ- tai lomamatkalla.


Enonkosken kunta on perustettu vuonna 1882, mutta alueella on ollut asutusta jo kivikaudelta saakka. Tästä kertovat esimerkiksi Enonkoskella sijaitsevan Koloveden Ukonvuoren kvartsiluolan suulta löytyvät kalliomaalaukset, jotka ovat säilyneet kivikaudelta aina näihin päiviin saakka. Tämän päivän Enonkoski tarjoaa luonnonrauhaa ja virkistäytymismahdollisuuksia arjen kiireiden vastapainoksi. Kunnassa sijaitsee esimerkiksi Suomen ainoa luterilainen luostariyhteisö.


Saaristokuntamme alueella on rantaviivaa yli 800 kilometriä, ja Enonkoski kiinnostaa uusia kuntalaisia ja vapaa-ajanasukkaita, mikä ilmenee varsinkin uusien loma-asuntojen rivakkana rakentamisena. Vastauksena tonttikysyntään Ylä-Enonveden rannalle Soidinniemeen valmistuu asemakaava, joka mahdollistaa jatkossa laadukkaan tonttitarjonnan. Soidinniemi on kunnan vetonaula ja tällä hetkellä yksi kunnan kehittämisen ykköskohteista. Tontteja myyvät yksityiset maanomistajat, yhtiöt sekä Enonkosken kunta.

Saimaan saaristokuntana Enonkoski tarjoaa mahdollisuuden kotiin veden äärellä ja turvalliseen elinympäristöön seudulla, jolla norppakin viihtyy. Yrittäjäystävällisen kuntamme tunnuksena onkin ”Elämänlaatua enemmän”. Meillä on tarjota tontteja viihtyisään asumiseen sekä harrastusmahdollisuuksia veneilystä ja kalastuksesta monipuolisiin liikuntaharrastusmahdollisuuksiin, joita edesauttavat vireä eri kylien urheiluseuratoiminta ja useimpien kunnan liikuntapalvelujen maksuttomuus. Muunkinlaista
harrastustoimintaa toki löytyy, ja uudet, aktiiviset kuntalaiset ovat tervetulleita mukaamme edelleen kehittämään kunnasta yhteisöä, jossa me kaikki viihdymme nyt ja tulevaisuudessa. Lisätietoja kunnastamme saat kunnan nettisivuilta www.enonkoski.fi .

KIINNOSTAVAA

• Enonkosken kivisilta
• Koloveden kansallispuisto
• Enonkosken luostariyhteisö
Ilmoita muuttuneista tiedoista