Maalahden kunta

Yhteystiedot
Malminkatu 5
66101 Maalahti
Puhelin
Fax
Kotisivut www.malax.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 5 618
Pinta-ala: 1 955 km²
Perustamisvuosi: 1607

Maalahdesta tuli itsenäinen pitäjä vuonna 1607. Nykyinen maalahden kunta perustettiin vuonna 1973 yhdistämällä Maalahden, Petolahden ja Bergön kunnat. Pohjois-Pirttikylä liitettiin Maalahteen vuoden 1975 alusta alkaen.

Maalahden kunta on kaksikielinen saaristokunta. Kunnassa on n. 5.600 asukasta (89 % ruotsinkielisiä, 9,5 % suomenkielisiä). Bergössä on n. 520 asukasta. Kunnassa on n. 2.100 vapaa-ajan asuntoa. Maalahtelaisista 58 % on palveluammateissa, 24 % tekee työtä teollisuudessa ja 15 % on maataloussektorilla. 800 henkilöä käyvät työssä kunnan ulkopuolella ja 300 henkilöä pendelöi Maalahdessa oleville työpaikoille.

Maalahdessa voi asua meren läheisyydessä. Maannousun ansiosta kunnan pinta-ala kasvaa vuosi vuodelta. Laajan saariston uloimmalla saarilla, noin 40 km mantereesta maan kohoaminen on selvästi havaittavissa.

Maalahti on elävää maaseutua. Asutus ja kylät keskittyvät pääasiassa Maalahden ja Petoladen jokilaaksoihin, joissa pellot ja niityt, vanhat talonpoikaistalot sekä uudet asuntoalueet muodostavat harmonisen kokonaisuuden. Kulttuurimaisema, joissa uusi kohtaa vanhan, on valtakunnankin tasolla ainutlaatuinen. Kunta tarjoaa edulliset asunto- ja teollisuustontit eri puolella kuntaa.

KIINNOSTAVAA

• Storsjön Rautakauden reitti
• Storskärin saari
Ilmoita muuttuneista tiedoista