Keuruun kaupunki

Yhteystiedot
Multiantie 5
42700 Keuruu
Puhelin
Fax
Kotisivut www.keuruu.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 10 573
Pinta-ala: 1 431 km²
Perustamisvuosi: 1652

Keuruu on vesien ja metsien kaupunki. Kattavan, vakituisen asutuksen se sai 1560-luvulla, kun kuningas Kustaa Vaasa antoi käskyn erämaiden asuttamisesta. Kaupungiksi Keuruu tuli vuonna 1986.

Keuruun jylhät järvi- ja korpimaisemat sekä kumpuilevat maastot satoine järvineen sekä saarineen tarjoavat luonnonrauhaa. Taajamat ja useimmat kylät ovat kehittyneet järvien ja vesireittien varsille. Niissä kulttuuri- ja luonnonmaisema nivoutuvat toisiinsa.

Keuruulla on pitkät rautatieperinteet. Vanha Vaasan rata valmistui vuonna 1882 ja Haapamäki-Jyväskylä osuus vuonna 1896. Aikanaan Keuruu olikin eteläisen Suomen merkittävimpiä risteysasemia. Noista ajoista muistuttavat nykyisin Haapamäen Höyryveturipuiston monilukuinen rautatiekalusto ja ainutlaatuinen rautatiemiljöö.

Keuruu tunnetaan monipuolisista liikunnan ja urheilun harrastuspaikoista. Ulkona voi liikkua niin kuntoradoilla, poluilla kuin erilaisilla reiteilläkin. Vesi- ja kalastusurheilun ystävät löytävät myös omat paikkansa.

Keurusselän Liikuntapuisto Fontana Keurusselän läheisyydessä tarjoaa kansainväliset mitat täyttävät liikuntamahdollisuudet lomailijoille ja kilpailijoille.
Tervan liikuntapuisto Keuruun keskustassa on kesäaikana palloilijoiden keidas, jossa mm. tekonurmijalkapallo- ja pesäpallokentät, koripallo-, beachvolley- ja bocciakentät sekä leikkipaikka lapsille.

Keuruu on myös tunnettu tapahtumistaan. Kansainväliset, valtakunnalliset ja paikalliset tapahtumat rikastuttavat keuruulaista elämänmenoa sekä kesällä että talvella.

Matkailu

Keuruun matkailukohteitten perinteet ovat seutukunnan historiassa. Tunnetuin kohde, Keuruun vanha kirkko, on rakennettu 1758 ja se on suosittu vihki- ja museokirkko. Vanhan Keuruun valtakunnallisestikin arvokkaalla kulttuurihistoriallisella alueella sijaitsee myös matkailukeskus Kamana ja Vanha Pappila sekä Keuruun kirkon (1892) vieressä Keuruun kotiseutumuseo.

Alueen välittömässä läheisyydessä Keuruun keskustan tuntumassa sijaitsee Ahtolan satama. Satamasta risteilee siipirataslaiva m/s Elias Lönnrot Fontana Keurusselkään ja Nyyssänniemen leirintäalueelle. Lisäksi aluksella on mahdollista risteillä Keurusselkä -järven eteläpäähän Mänttään.

KIINNOSTAVAA

• Tiedetila
• Haapamäen Höyryveturipuisto
• Nikolaintalo Liukko
Ilmoita muuttuneista tiedoista