Ähtärin Kaupunki

Yhteystiedot
Ostolantie 17
63700 Ähtäri
Puhelin
Kotisivut www.ahtari.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Asukasluku: 6 394
Kokonaispinta-ala: 910 km²
Perustamisvuosi: 1867

Ähtäri on valtakunnallisesti tunnettu matkailukohde, jossa on myös voimakas alumiiniveneteollisuus. Ähtärin asukaslukua lisää merkittävästi noin 1000 ulkopuolista loma-asunnon omistajaa.

Jääkausi on jättänyt merkkinsä paikkakunnan luontoon runsaine järvineen ja harjuineen. Ähtäri mainitaankin "Lapin sormeksi" Suomenselän alueella.

Ähtärin matkailun lippulaiva, Eläinpuisto, on matkailijoiden kestosuosikki. Se on lähes ainoa ympäri vuoden avoinna oleva perhematkailukohde. Eläinpuiston ympärille rakentuneessa matkailukeskuksessa voi viettää laadukasta vapaa-aikaa.

Hotelli Mesikämmenen kaikissa huoneissa on parveke järvelle ja rakennus upeine kalliokäytävineen on ainutlaatuinen Suomessa. Hotellin yhteydessä sijaitsee myös Mesikämmen-kylpylä. Matkailukeskuksessa Hankaveden rannalla on lisäksi leirintäalue, golfkenttä, keramiikkapaja, Ähtäri-halli, lomaosakekylä, hyvät reitistöt sekä uutena kohteena FlowPark. Ähtärissä on majoitustarjontaa hotellista mökkeihin noin 1300 vuodepaikan verran, joten valinnanvaraa riittää.

Runsaat tapahtumat tuovat sykettä myös matkailijoiden vapaa-aikaan. Liikunta- ja kulttuuritapahtumia on ympäri vuoden niin lapsille kuin aikuisille. Paikkakunnalla on mm. erittäin runsas teatteritoiminta.

Tervetuloa viihtymään Ähtäriin yksin, ystävien tai perheen kanssa!

KIINNOSTAVAA

• Ähtärin eläinpuisto
• FlowPark
Golfkenttä ja harjoituskenttä Par3X
Pirkanpohjan Taidekeskus
Ilmoita muuttuneista tiedoista