Ruoveden kunta

Yhteystiedot
Ruovedentie 30
34600 Ruovesi
Puhelin
Fax
Kotisivut www.ruovesi.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Asukasluku: 4939
Pinta-ala 950 km²
Perustamisvuosi: 1565

Ruovesi kuuluu Ylä-Pirkanmaan seutukuntaan ja sijaitsee 76 kilometrin päässä Tampereen kaupungista. Runebergin ja Gallen-Kallelan pitäjänä tunnetuksi tullut Ruovesi on kuuluisa luonnonkauneudestaan ja kulttuuristaan.

Yleisilmeen kunnalle antavat kolme upeaa luontokohdetta: rotkojärvet, pitkittäisharjut ja Siikaneva. Rotkojärvet ovat osa Virtain Torisevalta alkavasta siirroslinjasta joka Ruoveden Helvetinjärven, Koverojärven ja Kalliojärven kautta jatkuu Jäminginselkään. Ne ovat jyrkkärantaisia syviä järviä, jotka ovat syntyneet miljoonia vuosia sitten.

Ruoveden kesä on täynnä tapahtumia. Säännöllisesti joka kesä järjestetään Ruoveden Noitakäräjät, joita istutaan aina heinäkuun toisena viikonloppuna. Silloin taiotaan Ruoveden arvokas kulttuurihistoria uuteen elämään: teatteria, taidenäyttelyitä, konsertteja, nuoriso- ja perinnetapahtumia, urheilukilpailuja. Muita jokakesäisiä tapahtumia ovat Noitakäräjänäyttelyt heinäkuussa, Ruoveden Juhannusjuhlat laivarannassa juhannusaattona ja Visuveden Pusujuhlat heinäkuussa.

KIINNOSTAVAA

• Kalela
• Kautun kanava
Ilmoita muuttuneista tiedoista