Taipalsaaren kunta

Yhteystiedot
Kellomäentie 1
54921 Taipalsaari
Puhelin
Fax
Kotisivut www.taipalsaari.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Asukasluku: 4839
Pinta-ala: 762 km²
Perustamisvuosi: 1571

Taipalsaari on tunnettu luonnonkauneudestaan ja vesistöjen runsaudesta. Puolet kunnan pinta-alasta on sinistä Saimaata ja toinen puoli muodostuu noin 700 saaresta. Rantaviivaa kunnalla on 1008 kilometriä. Taipalsaari onkin Sisä-Suomen vesistöisin kunta, jossa asustelee myös Saimaan norppa.

Taipalsaaren naapurikunta on Lappeenranta, josta johtaa Taipalsaarelle kaksi ainutlaatuista pengertietä. Itäinen tie suuntautuu Vehkataipaleeseen ja edelleen Saimaanrannan hotelliin sekä Suur-Saimaan lomakylään. Läntinen tie Lappeenrannasta Taipalsaaren Kirkonkylään on listattu Suomen 10 kauneimman tien joukkoon. Lähimmät rautatie- ja lentoasema ovat Lappeenrannassa. Linja-autoyhteydet toimivat Lappeenrannan ja Taipalsaaren välillä sujuvasti. Taipalsaaren Kirkonkylälle on matkaa maanteitse:
• Lappeenrannasta 14 km
• Helsingistä 236 km
• Viipurista 70 km

Vapaa-aika

Taipalsaaren upea luonto ja laajat Saimaan vesialueet tarjoavat hienot mahdollisuudet retkeilyyn sekä Pien- että Suur-Saimaan puolella. Taipalsaaren alueella on useita Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön ylläpitämiä retkisatamia, joista osaan pääsee myös maitse.

Saimaan saariston luontoon ja taipalsaarelaiseen kulttuurimaisemaan voi tutustua luontopoluilla.

Haikkaanlahden luontopolku

Lähtöpiste on Haikkaanlahden kentällä. Reitin kokonaispituus on 22 km, josta voi kulkea myös lyhyemmän osuuden. Reitin varrella on kaksi laavua.

Karvajalanjoen luontopolku

Karvajalanjoki laskee Saimaaseen Taipalsaaren pohjoisosassa Haikolan kylässä. Luontopolku on noin kilometrin pituinen. Kulkua helpottavat leveät, tasaiset pitkospuut. Polun varrella esitellään rantaluontoa ja
metsästyskulttuuria sekä siihen liittyvää riistan- ja luonnonhoitoa. Kohteessa on laavu.

Uimarannat

Taipalsaarella, Saimaan saaristokunnassa on runsaasti viihtyisiä uimarantoja. Esimerkiksi idyllisessä Kirkonkylässä uimaranta on aivan kylän palveluiden äärellä. Taipalsaaren uimapaikat sekä muut liikuntapaika sijaintikarttoineen löydät kunnan sivuilta www.taipalsaari.fi (palvelut / vapaa-aika / liikuntapaikat).

Lisätietoja kunnan sekä alueella toimivien yritysten palveluista Taipalsaaren kunnan internet-sivuilta www.taipalsaari.fi, sekä virkistysaluesäätiön sivuilta www.ekarjala.fi/virkistysaluesaatio

KIINNOSTAVAA

• Taipalsaaren puukirkko
• Kotiseututalo Röytty
• Kuivaketveleen linnavuori
Ilmoita muuttuneista tiedoista