Kannuksen kaupunki

Yhteystiedot
Asematie 1
69100 Kannus
Puhelin
Fax
Kotisivut www.kannus.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 5 706
Pinta-ala: 471 km²
Perustamisvuosi: 1859

Kannus sijaitsee Keski-Pohjanmaalla luonnonkauniin Lestijoen rannalla.

Maanviljelyn ja palvelualojen lisäksi Kannus on tunnettu maankuuluista messuvoittajataloista sekä maistuvasta makkarasta ja muista lihatuotteista.

Kaupunki on myös hyvien liikenneyhteyksien varrella. Kokkola-Kajaanitie ohittaa liikekeskustan. Pohjanmaan radan rautatieasema on keskellä kaupunkia ja lähimmälle lentokentälle matka taittuu noin 50 minuutissa.

Kitinkankaan mäntymaastossa sijaitsee Vapaa-aikakeskus, jossa on uimahalli ja urheilutalo.

Harrastajien iloksi kaupungissa on myös pienlentokenttä ja ratsastustalli.

Kaupunginvirastolla sijaitsevassa Galleria Justuksessa on taiteilija Justus Sarisalon pysyväisnäyttely ja lisäksi siellä järjestetään kuukausittain vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Kannuksen keskustassa sijaitsee Mäkiraonmäen museo- ja kulttuurikeskus. Mäellä on kunnostettuja ja historiallisesti arvokkaita rakennuksia ja kesäkuun alussa taiteenharrastajat kokoontuvat Kannuksessa vuosittain järjestettäville kansainvälisille taidepäiville.

Vuoden 2001 kylä Eskola on vireä teollisuustaajama ja se tarjoaa luontopolkuineen ja kesäteattereineen elämyksiä luonnosta ja kulttuurista nauttiville. Kesäkuussa järjestettävä pikkuratavaellus houkuttelee kävelijöitä yöttömän yön vaellukselle.

KIINNOSTAVAA

• Galleria Justus
• Oskari Tokoin muistomerkki
• Mäkiraonmäen museo- ja kulttuurikeskus
Ilmoita muuttuneista tiedoista