Kosken TL kunta

Yhteystiedot
Härkätie 5
31500 Koski Tl
Puhelin
Fax
Kotisivut www.koski.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 2 445
Pinta-ala: 192 km²
Perustamisvuosi: 1869

Kosken kunta on kehittyvä noin 2 600 asukkaan maaseutupitäjä Turku- Hämeenlinna-valtatien varrella. Kunnassa on vireä keskustaajama sekä hyvät peruskoulutus- ja vapaa- ajanviettomahdollisuudet omasta takaa. Koski Tl sijaitsee lähellä Suomen pääkeskuksia, mutta on kuitenkin keskellä rauhallista maaseutua.

Koski Tl on saanut nimensä Paimionjoen monista koskista, jotka kuvaavat hyvin pienen, mutta elinvoimaisen kunnan elämää. Lyhenne Tl tarkoittaa edesmennyttä Turun lääniä.

Varhaisimmat merkit ihmisen liikkumisesta nykyisen Kosken Tl kunnan alueella ovat löydetyt kivikautiset asuinpaikat. Varmojen ja epävarmojen kivikautisten asuinpaikkojen lisäksi Koskelta on löydetty kiviesineitä, jotka kuuluvat maamme vanhimpaan asutusvaiheeseen, jota argeologiassa nimitetään Suomusjärven kultturiksi.

Kosken halki kulkee eräs maamme vanhimmista teistä, Hämeen Härkätie, jota pitkin on kuljettu Hämeenlinnasta Turkuun ja joka uusimman käsityksen mukaan on syntynyt ehkä jo 800-luvulla.

Kosken Yrittäjien vuosittain heinäkuun viimeisessä viikonvaihteessa järjestämä Kosken Kohaus on muodustunut kunnan merkittävämmäksi kesätapahtumaksi.

KIINNOSTAVAA

• Vanha kestikievari
• Hevonlinnan harju ja järvi
• Kellotapuli
Ilmoita muuttuneista tiedoista