Joensuun kaupunki

Yhteystiedot
PL 59
80101 Joensuu
Puhelin
Fax
Kotisivut www.joensuu.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 73 871
Pinta-ala: 2 751 km²
Perustamisvuosi: 1848

Joensuun kaupunki on 160-vuotias viihtyisä, luonnonläheinen ja tiivis, kaupunkimaiseen elämäntyyliin perustuva asuin- ja työyhteisö, jonka ydinkeskusta sykkii Pielisjoen rannalla Pohjois-Karjalassa. Kaupunki tunnetaan vetovoimaisena kaupan, kulttuurin ja matkailun sekä koulutuksen ja osaamisen keskuksena.

Joensuun alueen historia ulottuu kauas kivikaudelle. Ensimmäiset ihmisten jättämät jäljet nykyisen Joensuun alueelta löytyivät Mutalasta, joka on Pohjois-Karjalan vanhin tunnettu asuinpaikka. Historiallisesta asuinpaikasta kertovat löydöt ovat yli 7200 vuoden takaa. Kivikautisia löytöjä on tehty myös mm. Siihtalasta ja Iiksenvaaralta. Pronssi- ja Rautakauden viikinkiesinelöydöt ovat antaneet viitteitä ihmisen toimista ennen 1000-lukua.

Joensuun yliopisto, Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu ja monet ammattikoulut tarjoavat koulutuspaikan tuhansille nuorille. Joensuussa on hyvät harrastusmahdollisuudet. Erämaaympäristö tarjoaa mahdollisuuksia luontoharrastelijoille. Lenkkipolut ja monipuoliset liikuntapaikat ovat ilo urheilun ystäville. Orkesteri, teatteri ja taidemuseo suovat makuelämyksiä kulttuurinälkäisille. Joensuun lukuisista kulttuuritapahtumista ehkä tunnetuin on Ilosaarirock.

Vuoden 2009 alussa Eno ja Pyhäselkä yhdistyivät kuntaliitosten myötä Joensuun kaupunkiin.

KIINNOSTAVAA

• Joensuun taidemuseo
• Taitokortteli
• Botania - kasvitieteellinen puutarha
Ilmoita muuttuneista tiedoista