Kokkolan kaupunki

Yhteystiedot
Kauppatori 5
67101 Kokkola
Puhelin
Fax
Kotisivut www.kokkola.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 46 602
Pinta-ala: 2 731 km²
Perustamisvuosi: 1620

Kokkola on yksi Suomen vanhoista kaupungeista. Kuningas Kustaa II Adolf perusti kaupungin 1620. Kokkola on Keski-Pohjanmaan maakuntakeskus ja Pohjanlahden kaksikielisen rannikkoseudun pohjoisin kunta.

Kokkola on klassinen, historiallinen ja kulttuurinen kaupunki. Tunnelmallinen kävelyretki kaupungin sydämessä vie Sinut halki vuosisatojen. Museoiden näyttelyissä voit luoda katsauksen menneeseen ja kurkistaa tulevaankin. Kokkolan liikekeskustan tuntumassa on yksi maamme laajimpia historiallisia puukaupunkikokonaisuuksia. Asemakaava on 1650-luvulta. Se kattaa 12 korttelia, joissa on satoja puutaloja ja piharakennuksia. Näistä vanhimmat ovat 1600-luvulta.

Kokkola on merellinen kaupunki. Majakkasaari Tankar, joka sijaitsee noin 18 km Kokkolan mantereelta merelle, on suosittu matkailukohde, joka tarjoaa kiireettömälle katsojalle unohtumattomia luontoelämyksiä sekä otteita vanhasta saaristolaiselämästä. Tankariin matkailija pääsee esimerkiksi saaristoristeilijä m/s Jennyllä.

Kokkola on myös valtakunnallisesti tunnettu kokouskaupunki. Kokousmatkailijan tarvitsemat palvelut saadaan yhdestä pisteestä, ja kokousmatkailijaa houkuttelee palvelujen läheisyys. Kokkolan sijainti keskellä Suomea, hyvät liikenneyhteydet, monipuoliset ohjelmapalvelut ja kaksikielisyys tarjoavat hyvät puitteet myös pohjoismaisille ja kansainvälisille kokouksille.

Kokkola tarjoaa upeita tapahtumia, esimerkiksi Kokkolan oopperakesä, Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat, Kokkolan Talviharmonikka, Kokkolan Talvitanssit, Kokkola Cup, Venetsialaiset ja Kokkola Rock kuuluvat laajaan tapahtumatarjontaan. Kesällä 2011 Kokkolassa järjestetään asuntomessut.

KOKKOLAN VENETSIALAISET-festivaali
Kauneinta Kokkolassa ovat pimenevät elokuun illat meren rannalla. Jo 1900-luvun alussa seudulla alettiin viettää ns. venetsialaista iltaa huvilakauden lähestyessä loppuaan. Iltaan kuuluu vanhojen perinteiden mukaan huviloiden juhlavalaistus, kokkojen, lyhtyjen ja terva-soihtujen polttaminen sekä illanvietto mukavassa seu-rassa. Juhlinta on vakiintunut elokuun viimeiseen vii-konloppuun, ja nykyään valot loistavat myös kaupungis-sa, eivät vain huviloiden rannoilla. Tulet välkkyvät jopa kilometrien pituisina nauhoina ja kaupunki muuttuu suureksi karnevaalialueeksi, joka tarjoaa monenlaista ohjelmaa kaiken-ikäisille - myös kesämökittömille.

Vuoden 2009 alussa Kälviä, Lohtaja ja Ullava yhdistyivät kuntaliitosten myötä Kokkolan kaupunkiin.

KIINNOSTAVAA
• Vanha kaupunki Neristan
• Majakkasaari Tankar
• Museokohteet
• Tapahtumat alueella

Kokkolan Matkailu Oy
Kauppatori 3, 67100 Kokkola
Puh. 06-828 9402, email: tourism@kokkola.fi, www.visitkokkola.fi
Ilmoita muuttuneista tiedoista