Siikajoen kunta

Yhteystiedot
Siikasavontie 1 A
92400 Ruukki
Puhelin
Fax
GSM
Kotisivut www.siikajoki.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Asukasluku: 5590
Maa pinta-ala: 1052 km²
Perustamisvuosi: 2007

Siikajoki sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa. Vuonna 1973 Paavolan kunta ja Revonlahden kunta yhdistyivät ja kunnan nimeksi tuli Ruukki. Nimi tuli Paavolan kunnassa olevan Ruukin kylän nimestä. 1.1.2007 lakkautettiin Ruukin ja Siikajoen kunnat ja perustettiin uusi Siikajoen kunta, jonka kuntakeskuksena toimii Ruukki. Muita kyliä ovat Paavola, Luohua, Saarikoski, Revonlahti, Tuomioja, Karinkanta, Siikajoenkylä ja Tauvo. Naapurikuntia ovat Lumijoki, Liminka, Siikalatva, Hailuoto ja Raahe.

Siikajoki on tyypillistä Pohjanmaalaista lakeutta, jota halkoo Siikajoki. Sekä joenrantaa että merenrantaa on 60 km. Kunnan päätiet ovat valtatie 8, kantatie 86 sekä seututie 807. Pohjanmaan junarata kulkee Ruukin kautta. Lähin lentokenttä on Oulun lentokenttä noin 50 min päässä.

Siikajoen kulttuuritoimi järjestää erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia pyrkien huomioimaan kaikki ikäluokat. Kulttuuritoimi vastaa myös itsenäisyyspäivän ja kansallisen veteraanipäivän juhla- järjestelyistä, samoin näyttelytoiminnasta.

Siikajoella on monia mielenkiintoisia luonnonnähtävyyksiä, kuten Vartinvaara, Ketunhiedan laaksopainanne, Lumilampi ja Kuolinpetäjä.


KIINNOSTAVAA

• Kuolinpetäjä
• Lumilampi
Ilmoita muuttuneista tiedoista