Pöytyän kunta

Yhteystiedot
Kehityksentie 6
21800 Kyrö
Puhelin
Kotisivut www.poytya.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Tervetuloa Pöytyälle!

Pöytyä on vireä hyvien palvelujen maaseutukunta, joka sijaitsee varsinaissuomalaisessa vuosisatoja viljellyssä Aurajokilaaksossa sekä läntisiltä osiltaan pääosin Pyhäjärveen laskevan Yläneenjoen laaksossa.

Luonnosta kiinnostuneelle matkailijalle Yläneen Luontokapinetti antaa tuhdin tieto- ja elämyspaketin nykyaikaisen multimedian ja perinteisen luontonäyttelyn keinoin. Pöytyän luonto antaa matkailijalle muutenkin runsaasti tekemisen puitteita. Hoidetuilla laduilla voi hiihtää Haukkavuoren luonto- ja maastoliikuntakeskuksessa tai vaeltaa Kuhankuonon retkeilyreiteillä. Kurjenrahkan kansallispuisto ja Vaskijärven luonnonpuisto tarjoavat luontoliikkujalle arvaamattoman upeita elämyksiä. Kesällä voi virkistäytyä pulahtamalla veteen Pyhäjärven rannalla Kalikassa. Liikuntahalli Pöytyän Kisariihi puolestaan on sisäliikkujan olohuone.

Pöytyän sijainti valtatien 9, kantatien 41 ja Turunväylän 204 varrella on luonut edellytyksiä monipuoliselle elinkeinoelämälle. Matkailijan kannattaa muistaa myös kunnan torit. Keskiviikkoisin Kyrön torilla tavara vaihtaa vilkkaasti omistajaa, kun taas Riihikoskella Mäkiäisten talon pihalla toripäivä on torstaisin ja Yläneellä lauantaisin.

Kulttuurinnälkäinen voi Pöytyällä esimerkiksi seurata kesäteatteria museorannassa ja Lystmetässä ja olla Aaltosen kuvanveistäjäsuvun juurilla. Akateemikko Wäinö Aaltosen ja kuvanveistäjä Aarre Aaltosen syntymäpaikka sijaitsee kulttuurihistoriallisen Aurajoen rannoilla.
Ilmoita muuttuneista tiedoista