Utajärven kunta

Yhteystiedot
Vanhatie 46
91600 Utajärven kunta
Puhelin
Fax
Kotisivut www.utajarvi.fi
Sähköposti
Aukioloajat Kunnanvirasto avoinna ma-pe 8-16

Puhelinvaihde

08 5875 5700

avoinna ma-to 8–16, pe 8-15
Yleiskuvaus
Asukasluku: 2 857
Pinta-ala: 1736 km²
Perustamisvuosi: 1865
Väestötiheys on 1,74 asukasta/km²

LAATU Utajärven kunnan koko toimintajärjestelmä on rakennettu ensimmäisenä Suomessa ISO9001 -laatujärjestelmän mukaisesti.

YMPÄRISTÖ Rokuan laaja Natura-alue ja sen ympäristöjärjestelmä takaavat loistavat puitteet virkistäytymiselle ja rentoutumiselle. Nauttia voi myös Oulujoesta ja Kiiminkijoesta sekä laajoista suojelu- ja erämaa-alueista.

KEHITTÄMINEN Kehittämismyönteisyys on sisältynyt kunnan arvoihin vuodesta 1991 lähtien. Innovatiivisuus, ennakkoluulottomuus ja suunnitelmallisuus sekä elinkeinojen, että asumisen kehittämisessä ovat Utajärven vahvuuksia.

REILU KAUPPA Utajärven kunta sai elokuussa 2004 ensimmäisenä kuntana Suomessa oikeuden käyttää Reilun kaupan kunta -titteliä. Kunnan järjestämissä tilaisuuksissa käytetään Reilun kaupan tuotteita sekä edistetään Reilun kaupan tuotteiden käyttämistä.

Utajärvi sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa. Rokuan laaja Natura-alue ja sen ympäristöjärjestelmä takaavat loistavat puitteet virkistäytymiselle ja rentoutumiselle. Nauttia voi myös Oulujoesta ja Kiiminkijoesta sekä laajoista suojelu- ja erämaa-alueista.

Korkeatasoiset majoitus- ja ruokailupalvelut ovat olennainen osa Utajärveä. Rokuan alueen kylpylä-, kuntoutus- ja majoituspalvelut keskellä mahtavaa harjualuetta antavat Elämyksiä kaikenikäisille matkaajille.

Keskustan ravintolat, huoltoasemat ja pysähtymispaikat sekä maaseutukohteet Oulujokivarressa tarjoavat makusi mukaan joko suloisia lepotaukoja ja ruokailuhetkiä tai railakasta menoa.

Utajärvellä vuosittain järjestettäviä tapahtumia ovat Tervasoutu ja Untorock sekä Mutafutiksen SM-kisat Merilän Kartanon pellolla. Mutafutiksen SM-kisat järjestetään vuosittain heinä-elokuun vaihteessa. Tervasoutu järjestetään joka vuosi kesäkuun toisena viikonloppuna välillä Vaala-Oulu. Jo viitenätoista kesänä on Utajärvellä raikunut yhden viikonlopun ajan rock. Untorock-festarit keräävät yleisöä ympäri maata.

Rokua Geopark, Suomen ensimmäinen ja maailman pohjoisin Geopark!

Rokuan, Oulujärven ja Oulujokilaakson muodostama Rokua Geopark on saavuttanut ensimmäisenä suomalaisena alueena UNESCOn suojeleman Geopark-verkoston jäsenyyden. Rokua Geopark on samalla pohjoisin maailmanlaajuisen Geopark -verkoston 72 kohdealueesta.


KIINNOSTAVAA

• Ahmaksen kalevalainen perinnekylä
• Olvassuo ja Valkeisjärvi
• Rokuan kansallispuisto
• Rokuan Geopark

UTAJÄRVI-LAATUKUNTA
TERVETULOA!
Ilmoita muuttuneista tiedoista